„Vând cloșcă cu pui pentru Crăciun” – vânzări ilegale sau o formă amuzantă de publicitate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pe un site cunoscut pentru comerț online, au apărut diferite anunțuri pentru vânzarea unor porcine, dar care erau încadrate la categoria „păsări”, ceea ce pare a fi o tentativă de vânzare ilicită a animalelor sau o metodă inovativă și amuzantă de publicitate pentru a atrage potențiali cumpărători.

„Vând pui de carne”, „vând cocoș de Crăciun”, „vând 9 struți” sau „cloșcă cu pui pentru Crăciun” sunt doar câteva exemple din anunțurile apărute pe site, iar daca anunțurile nu ar fi însoțite de fotografii cu porci sau scroafe cu purcei, ai putea spune că este vorba chiar despre tranzacții cu păsări.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Comercializarea suinelor între persoane fizice este permisă, dacă porcii sunt crotaliați, este întocmit un formular de mișcare, există aviz interjudețean (eliberat de DSVSA, daca se trece dintr-un județ în altul) și certificat de sănătate eliberat de către medicul veterinar împuternicit din circumscripția sanitară veterinară respectivă. Este interziză cumpărarea porcilor din zonele afectate de pestă porcină africană, respectiv 13 kilometri în jurul unui focar. Deținătorii pot fi obligați să demonstreze trasabilitatea animalelor deținute, iar pentru nerespectarea legislației sanitar-veterinare vor fi aplicate amenzi”, a fost răspunsul oficial al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, prin vocea purtătorului de cuvânt Dragoș Suciu.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419