Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Vânător din Sebeș, suspectat de braconaj, cercetat de polițiști

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*A fost prins cu prada în mașina pe care o conducea în timp ce se afla sub influența alcoolului

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un bărbat din Sebeș, suspect de cumul de infracţiuni, respectiv „braconaj cinegetic” şi “ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, este  cercetat de poliţişti.

În data de 31.10.2013, ora 23.45, poliţiştii din Ciugud au fost sesizaţi cu privire la faptul că două persoane au împuşcat fără drept un căprior de pe un fond de vânătoare situat pe raza municipiul Alba Iulia.

Poliţiştii s-au deplasat pe raza fondului respectiv, iar împreună cu paznicul de vânătoare au efectuat verificări, iar pe raza satului Şeuşa, comuna Ciugud au identificat autoturismul în cauză, condus de Răducu B., de 65 de ani, din municipiul Sebeş, care avea asupra sa două arme de vânătoare, cu muniţie aferentă, precum şi un proiector, care au fost ridicate de organele de politie în vederea continuării cercetărilor.

Agenţii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Spitalul Judeţean Alba pentru recoltarea de probe biologice şi stabilirea alcoolemiei.

Din primele verificări efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit că în data de 31.10.2013, Răducu B. s-a deplasat împreună cu un tânăr de 20 de ani, din Alba Iulia, pe raza fondului de vânătoare respectiv, unde a împuşcat un căprior, fiind surprins în momentul în care acesta punea căpriorul în autoturism. După ce căpriorul a fost luat de paznicul de vânătoare aceştia şi-au continuat deplasarea spre satul Şeuşa, comuna Ciugud.

Animalul a fost predat reprezentantului A.J.V.P.S. Alba.

În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “braconaj cinegetic” faptă pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic şi“ conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, faptă pedepsită de art. 87 alin. 1 din OUG 195/2002 –privind circulaţia pe drumurile publice.

Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc eveniment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mobilizare exemplară la Șpring: Localnicii s-au adunat de 1 mai și au curățat și vopsit gardurile bisericilor din sat Mai mulți localnici din satul Șpring s-au mobilizat la apelul primarului Iulia Stănilă și au dat o mână de ajutor la curățarea și vopsirea gardurilor celor două biserici din sat. Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring, împreună […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea