Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Valoarea tichetelor de masă se poate majora la 20 de lei: „Valoarea actuală nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz”

Adela Spătar

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Valoarea tichetelor de masă ar putea fi majorată la valoarea de 20 de lei dacă Parlamentul va adopta proiectul legislativ. Cei care au propus proiectul motivează că valoarea actuală a tichetelor este prea mică pentru a cumpăra o masă de prânz, în contextul în care valoarea medie a unei mese este de 21,40 de lei.

Un proiect legislativ propus pentru adoptare la Senat prevede creșterea valorii tichetului de masă la 20 de lei. În prezent valoarea unui tichet este de 15,18 lei. Propunerea trebuie aprobată de Parlament pentru a putea intra în vigoare și publicată în Monitorul Oficial.

Conform unui proiect legislativ ce va primi voturile senatorilor în curând, valoarea nominală a unui tichet de masă va ajunge la 20 de lei, de la 15,18 lei, cât este în prezent.

Cei care au propus proiectul argumentează că tichetul pe care îl primesc acum angajații nu are o valoare suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz: „Valoarea actuală a unui tichet de masă de 15,18 lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 de lei”, spun inițiatorii proiectului.

Modificările privind valoarea tichetului de masă nu este aplicată momentan deoarece, pentru a intra în vigoare, mai întâi proiectul legislativ trebuie adoptat de Parlament, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Tichetele de masă sunt bilete de valoare acordate lunar angajaților, ca o alocație individuală pentru hrană. Acestea pot fi folosite numai la achitarea mesei sau la achiziționarea produselor alimentare.

Valoarea de aproximativ trei euro a tichetului de masă din România este una dintre cele mai mici din Europa, unde valorile tichetelor sunt cuprinse între șase și 11 euro.

Valoarea tichetelor, stabilită prin lege, este una maximală, ceea ce înseamnă că angajatorul are posibilitatea de a alege să ofere pe tichet valoarea maximă sau o valoarea mai mică.

sursa: avocat.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA până în 2 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA până în 2 iunie 2024, în Transilvania și la munte: Vremea se încălzește, dar vor cădea ploi în toată țara. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele 2 săptămâni Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul 20 mai – 2 iunie 2024. În perioada următoare, vremea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea