Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată oficial de luna asta. Majorarea se aplică până în martie 2020

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valoarea tichetelor de creșă a fost majorată oficial de luna asta. Majorarea se aplică până în martie 2020

Începând din această lună, valoarea tichetelor de creșă se majorează, cu zece lei, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Tichetele de creșă sunt bilete de valoare acordate salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă.

După cum prevede Ordinul comun al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale nr. 3.175/1.308/2019, document oficializat miercuri, începând cu luna octombrie 2019, valoarea sumei lunare care se acordă sub forma tichetelor de creșă se majorează.

Concret, în semestrul II al acestui an, suma acordată ca tichet de creșă se majorează cu zece lei, respectiv de la 450 de lei, cât era anterior, la 460 de lei.

Majorarea se aplică din această lună, valoarea stabilită prin acest act normativ urmând să se aplice până în luna martie 2020.

Potrivit Legii nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă, în fiecare lună, salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Aceste tichete pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. De aceste tichete de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

Tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de terminarea concediului pentru creșterea copilului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea