Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, un nou trofeu cu Shabab Al-Ahli Dubai: Qatar-UEA Super Shield!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, a cucerit un nou trofeu cu Sabab Al-Ahli Dubai: Qatar-UEA Super Shield!

Vali Ciofu, masorul din Ocna Mureș, a câștigat un nou trofeu în Orientul Apropiat, Shabab Al Ahli Dubai, formația la care activează  impunându-se în prima ediție a Qatar-UEA Super Shield. A fost ediția inaugurală a competiției fotbalistice, meciul disputându-se pe Al Rashid Stadium din Dubai, iar ocnamureșanul a ajuns la al 26-lea trofeu din carieră în Orientul Mijlociu.

Al Ahli Dubai a învins, scor 2-1 (0-1) pe Al-Duhail, golul decisiv fiind marcat în minutul 90+3 de brazilianul Igor da Cruz. Al Duhail a deschis scorul în minutul 36 prin alt brazilan, Philippe Coutinho, fost la Liverpool, Barcelona sau Aston Villa, iar egalarea a fost restabilită de sârbul Luka Milivojevic (ex-Crystal Palace), după pauză (min. 55). În formația învingătoare, pregătită de Marko Nikolic s-a regăsit și sârbul Bogdan Planici, fost la FCSB.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cele două echipe au concurat pentru titlul primar Qatar-UAE Super Shield, Al Duhail fiind campioana din Qatar Stars League sezonul trecut și Shabab Al Ahli, câștigătoarea Ligii Emiratelor Arabe Unite. Supercupa inaugurală Qatar-Emiratele Arabe Unite a început la Doha în luna aprilie cu un meci între campionii din Qatar Cupa Amir, Al Arabi, și câștigătorii Cupei Președintelui din Emiratele Arabe Unite Sharjah, gazdele impunându-se cu 1-0 în fața formației lui Olăroiu.

Este al doilea trofeu din acest sezon pentru Shabab Al-Ahli Dubai, după Supercupa Emiratelor Arabe Unite, adjudecată în decembrie în urma victoriei, 6-2 cu Sarjah. În 2023, „cavalerii roșii” au câștigat campiontatul, titlu așteptat de 7 ani.

Vali Ciofu (64 de ani) și-a petrecut o treime din viață în Emiratele Arabe Unite (în ianuarie 2024 s-au împlinit 22 de ani), activând la același club! De ceva vreme a rămas singurul român ce activează la Shabab Al-Ahli Dubai, după ce în perioada lui Olăroiu erau șase! A pus mâna la propriu, pe 26 de trofeee, de referință fiind stagiunile din 2014 și 2021, când formația din Golf și-a adjudecat 3 din cele 4 trofee, acum 3 ani fiind vorba despre Supercupa Emiratelor Arabe Unite, UAE League Cup și Cupa Președintelui.

Actualmente, în campionat este pe locul secund, cu 37 de puncte în 17 etape, după Al Wasl (48 de puncte).

Foto: colecție personală și Shabab Al Ahli Dubai


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea