Rămâi conectat

Actualitate

VAL de pensionări în Poliția Română: De ce aleg polițiștii să PLECE din sistem pe bandă rulantă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VAL de pensionări în Poliția Română: De ce aleg polițiștii să PLECE din sistem pe bandă rulantă

Mai multe surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că polițiștii continuă să părăsească sistemul pe bandă rulantă, odată cu împlinirea vârstei legale de pensionare și întrunirea „tuturor condițiilor legale” pentru a ieși la pensie.

Citește și: Pensii 2022: Ce categorie de români poate lua două pensii pe lună. Ce pași trebuie să fie urmați

Zvonurile privind modificarea vârstei de pensionare și nerespectarea legislație în vigoare cu privire la actualizarea salariilor polițiștilor sunt doar două aspecte care duc la plecarea din Ministerul de Interne a angajaților, spun sursele Bugetul.ro.

Astfel, sunt slabe șanse ca deficitul de personal din aparatul MAI să poată fi rezolvat prea curând. De altfel, așa se ajunge la recrutările masive din sursă externă.

„Din păcate, ne părăsesc oameni de valoare, oameni cu vechime, care știu meserie, dar nu avem ce face. Ei se pensionează legal, odată cu împlinirea vârstei de pensionare”, au explicat surse ale Bugetul.ro.

Citește și: Pensie 2022: Cum vă puteți completa stagiul de cotizare? După cât timp de neplată se reziliază contractul de asigurare socială?

Recent, alte surse din Ministerul de Interne ne-au dezvăluit că le e greu să țină pasul cu plecările pe bandă rulantă din Poliția Română.

„E greu de ținut pasul cu pensionările din sistem și cu mutările de pe o funcție pe alta. Astfel, nu apuci să duci la bun sfârșit un concurs pentru o funcție, că se eliberează alta”, au explicat sursele Bugetul.ro, încercând să motiveze împuternicirile în funcții de conducere.
În anul 2021, până la 6 august, solicitaseră pensionarea circa 2.000 de polițiști.

Citește și: Pensia anticipată 2022: Acte necesare, recalculare, cum se stabilește și modalități de plată

Cconform unui răspuns primit de Bugetul.ro de la IGPR, la acea vreme, semnat de comisarul-șef de poliție Jenel Șogor, în intervalul 1 ianuarie 2021 – 6 august 2021 își încetaseră raporturile de serviciu, în baza Legii nr. 360/2002, 1.906 polițiști.

Dintre aceștia 1.824 au făcut-o la împlinirea vârstei și a celorlalte condiții necesare pensionării în sistemul public de pensii pentru instituțiile din domeniul apărării naționale, ordinii publice și siguranței naționale, în conformitate cu Art. 69 lit. a) din Legea 360/2002.

CITEȘTE ȘI: Admitere la școlile de poliție, jandarmi și pompieri 2022

De asemenea, alți 82 de polițiști au solicitat încetarea raporturilor de serviciu„ potrivit art. 69, lit. b), la pierderea capacității de muncă, în condițiile legii, cu excepția situației în care a intervenit menținerea în activitate în condițiile art. 33^1”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea