VACCINUL anti-COVID: Câți medici și asistenți din județul Alba au anunțat că sunt de acord să fie imunizați

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Vaccinul anti-coronavirus va ajunge și în județul Alba, iar marea majoritate a medicilor și asistenților din județ și-au exprimat deja dorința de a beneficia de el.

Astfel, făcând parte din primele categorii de oameni care vor beneficia de ser, cadrele medicale din toate unitățile sanitare din județul nostru vor avea acces la acesta.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Alexandru Sinea, directorul DSP Alba, a transmis pentru ziarulunirea.ro numărul exact, conform datelor preliminare, a personalului medical din județul Alba care doresc să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

În ceea ce privește medicii de familie, dintr-un total de 198 câți sunt în județ, 174 și-au exprimat această dorință, iar din totalul de 190 al asistenților medicali, 154 se vor vaccina.

De asemenea, în cazul spitalelor din județul Alba, dintr-un total de 365 de medici care profesează în acestea, un număr de 259 au dat un răspuns pozitiv la a se vaccina cu acest ser, iar din 1144 de asistenți medicali, un număr de 524 și-au exprimat acordul. Din totalul de 199 de persoane care asigură curățenia în aceste spitale, 73 doresc a fi vaccinați când serul va ajunge.

La acest moment, potrivit directorului DSP Alba, nu se cunoaște data exactă la care acest vaccin va ajunge, urmând a fi transmisă în perioada următoare.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419