Rămâi conectat

Actualitate

Vaccinarea copiilor a crescut cu peste 63% față de săptămâna trecută. La profesori cu doar 5%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vaccinarea copiilor a crescut cu peste 63% față de săptămâna trecută. La profesori cu doar 5%

În total, 5.116 elevi s-au prezentat în ultima săptămână la vaccinare împotriva Covid-19, cu peste 63% mai mult decât în săptămâna precedentă, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința săptămânală de la Guvern pe această temă. Însă datele nu sunt la fel de optimiste în ceea ce-i privește pe profesori, unde s-a înregistrat o creștere a prezentării la vaccinare de doar 5% față de săptămâna precedentă, a mai spus Gheorghiță.

„La nivelul unităților de învățământ, unde există centre de vaccinare, sunt 50 de centre active în momentul de față în unitățile de învățământ preuniversitare, până la acest moment sunt vaccinate 5.116 persoane din rândul elevilor și cu sprijinul echipelor mobile, ceea ce reprezintă o creștere de 63,18% față de săptămâna precedentă, când erau 3.135 de elevi vaccinați. O creștere mult mai redusă se observă în rândul cadrelor didactice și a personalului auxiliar. Până la acest moment, sunt vaccinate 3.391 de persoane, în aceste centre de vaccinare. Practic, e o creștere cu cca. 5% față de săptămâna anterioară, când erau 3.255 de persoane vaccinate. Repet, vaccinare în centre proprii sau cu sprijinul echipelor mobile”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

În săptămâna când a reînceput școala, pe 8 noiembrie, se înregistrase o creștere de 200% în rândul profesorilor care s-au prezentat la centrele de vaccinare, în contextul în care școlile nu se redeschid cu prezență fizică dacă nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului cel puțin 60% din angajați.

Amintim că Ministerul Sănătății nu a fost de acord, din motive epidemiologice, cu propunerea Ministerului Educației ca, în localitățile unde rata de incidență nu depășește 3 la mie, școala să se desfășoare cu prezență fizică indiferent dacă se îndeplinește condiția vaccinării a 60% din personalul școlar.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ISU Alba, cuvinte de laudă cu ocazia zilei de 5 Decembrie – Ziua Internațională a Voluntarilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi, 5 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba aduce un elogiu voluntarilor săi, dedicându-le o postare emoționantă pe pagina oficială de Facebook. În cadrul mesajului, ISU Alba subliniază importanța și recunoașterea voluntarilor în acțiunile de intervenție în situații de urgență, evidențiind contribuția lor în acordarea primului ajutor, stingerea incendiilor și gestionarea efectelor dezastrelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare