Rămâi conectat

Societate

Vacanţă de vară în taberele şcolare ale DJST Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba, Dan Opruţa, a prezentat Colegiului Prefectural situaţia taberelor şcolare care vor fi organizate în această vară.
Astfel, în judeţul Alba vor funcţiona 3 centre de agrement: la Arieşeni, Roica şi Poiana Vadului, iar perioada vacanţei este structurată în 11 serii a câte 6 zile de sejur. Conform solicitărilor şi contractelor încheiate până la finele lunii trecute, situaţia rezervărilor este următoarea: Arieşeni – 729 de cereri (grad de ocupare 66,27 %), Roica – 270 (61,36 %), Poiana Vadului – 230 (26,13 %). DJST Alba a transmis la ANST cereri de finanţare pentru tabăra tematică de artă fotografică din perioada 22 – 27 iulie, de la Arieşeni, unde va avea loc, în intervalul 31 august – 6 septembrie, şi Tabăra Naţională de Speologie şi Fotografie Subterană. Tot între 31 august – 6 septembrie, dar la Roica, se va desfăşura Tabăra Naţională de Orientare Turistică.
„Credem că acest tip de tabere este o altă alternativă de petrecere a timpului liber în tabere, de a oferi copiilor, pe lângă cazare şi masă, un subiect de învăţare activă în această perioadă şi, mai ales, un tip de învăţare non-formală îmbinată cu agrement”, a declarat directorul Dan Opruţa. În judeţul Alba au mai fost aprobate 160 de locuri în tabere sociale şi 76 de locuri pentru persoane cu handicap.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea