Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ VIDEO: Comisarul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, primit cu aplauze de colegi la prezentarea la Curtea de Apel Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisarul șef Traian Berbeceanu a intrat în sala de judecată de la Curtea de Apel Alba Iulia în aplauzele și încurajările colegilor de la BCCO Alba prezenți în număr mare alături de membrii familiei (aproximativ 30 de persoane), în momentul apariției sale la instanță.

Acesta a fost adus la instanță cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce a fost audiat la DIICOT Alba, alături de alți doi învinuiți din Hunedoara, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat care făcea operațiuni ilegale cu carburanți.

Pe lista ședinței de judecată, condusă de judecător Dana Ghițoaica se mai află soții Biriescu Titus și Ramona, considerați liderii grupării infracționale care, potrivit procurorilor, sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

În acest dosar, asupra comisarului șef Traian Berbeceanu planează suspiciunea de comiterea unor infracțiuni de de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii, motiv pentru care procurorii DIICOT au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore și au propus eliberarea unui mandat de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE ora 19.00: Ședința de judecată a durat mai bine de 4 ore și jumătate. La ieșirea din sală Traian Berbeceanu a promis că va face declarații după pronunțare iar ceilalți doi inculpați au declarat că sunt nevinovați.

Ne-am susținut nelegalitatea propunerii de arestare preventivă. Am susținut că există nulitate absolută în propunerea de arestare pentru că nu a fost ascultat cu privire la această propunere înainte de a se înainta în instanță. Și am mai susținut că nu există temei legal invocat în propunerea de arestare. Sub nicio formă nu există! Așteptăm cu speranță să fie respinsă propunerea”, a declarat avocatul lui Berbeceanu, Daniel Tiliciu.

Colegii șefului BCCO Alba au rămas în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia pentru a afla decizia magistraților. Aceștia trebuie să se pronunțe dacă admit propunerea procurorilor DIICOT și eliberează pe numele lui Traian Berbeceanu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vom reveni în momentul în care va fi pronunțată o soluție în acest dosar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea