UPDATE FOTO ȘTIREA TA| Început de an școlar haotic, fără măsuri de distanțare și măști de protecție în fața unei școli din Aiud

Noul an școlar a început luni, 14 septembrie, pentru aproape 50 000 de elevi din judeţul Alba. De la mic la mare, tinerii s-au ,,încolonat” fiecare spre grădinițele, școlile și liceele la care au fost fiecare repartizați, pentru a se reîntâlni cu colegii și profesorii lor.

În foarte multe școli totuși, nimeni nu s-a ,,obosit” să poarte mască sau să păstreze un minim de distanță unul față de celălalt, porțile școlilor fiind astfel aglomerate. Un cititor ziarulunirea.ro a transmis următoarea poză, în care sute de părinți și de elevi mai că se calcă în picioare pentru a intra în incinta unei școli din Aiud.

ELIT

,,Ce pandemie? Ce distanțare socială? Ce organizare? Voi ce sunteți responsabili de toate cele prin Aiud unde sunteți?” A întrebat, vizibil furios, același cititor, pe o pagină de socializare din mediul online.

Potrivit informațiilor transmise pentru ziarulunirea.ro de către Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, profesorii de la clase sunt scutiți de la a purta măști, în timp ce copii sunt obligați să o facă, în încercarea de a stopa pandemia globală de coronavirus.

Această decizie este una surprinzătoare, având în vedere faptul că aproape 100.000 de elevi încep astăzi școala fără să meargă la fizic la ore, din cauza faptului că instituțiile lor de învățământ au intrat, unele peste seară, în scenariul roșu.

UPDATE: Potrivit persoanelor aflate la fața locului, această situație nu a fost una scăpată de sub control, întrucât personalul școlii s-a asigurat că, o dată ajunși, cei mici să fie monitorizați și îndrumați spre clasele lor, în siguranță. De asemenea, aglomerarea s-a produs în afara curții scolii, deoarece parinții care și-au adus copiii au rămas lângă gard pentru a-i urmări.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Sanda 14 septembrie 2020 at 14:09

Prost informat! PROFESORII AU PURTAT MASTI AZI SI IN INCINTA SCOLII SI IN CURTE! Profesorii nu pot fi si in sala de curs si in curte si in strada. Parintii au fost instruiti toata saptamana si ei ar fi trebuit sa fie responsabili. Pandemia nu e de ieri, ci din luna martie. De ce se arunca vina pe profesori cand la poarta erau reprezentanti ai jandarmeriei ?

Comentariile sunt oprite