Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE, FOTO, LIVE VIDEO. Elevi și părinți, protest la IȘJ Alba împotriva desființării claselor V-VIII de la Micești: Pe ai noștri scumpi copii, nu faceți economii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un protest al părinților și al elevilor care învață la școala din Micești are loc, vineri, în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, aceștia fiind nemulțumiți că înainte cu o săptămână de începerea cursurilor au aflat de existența unui ordin de ministru care desființează clasele V-VIII ale unității de învățământ.

Părinții protestează în speranța că se va renunța la ordinul de ministru, iar elevii din clasele V-VIII vor începe, ca în fiecare an, cursurile.

Elevii și părinții au plecat, încolonați, de la Hotel Cetate, spre IȘJ Alba, ținând în mâini bannere cu mesaje precum: ”Doamna Dărămuș, se știe că istoria se scrie și când faceți o prostie”, ”Din copii se nasc eroi, nu vă bateți joc de noi”, ”Pe ai noștri scumpi copii, nu faceți economii”, ”Dacă ei sunt viitorul, nu le mai stricați motorul”.

Dacă școala cu clasele V-VIII se va desființa, elevii vor învăța la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

Părinții susțin că s-a hotărât închiderea claselor 5-8 pe criterii economice, astfel încât costul per elev să fie mai mic.

Părinții elevilor au spus că elevii care au terminat la școala din Micești au avut rezultate deosebite, unii dintre ei chiar 10 pe linie, iar desființarea claselor V-VIII e o amenințare și pentru desființarea claselor I-IV, având în vedere că părinții vor ca frații mai mari să fie la aceeași școală cu cei mici.

Un părinte a declarat că Școala din Micești e mai bună decât Liceul Sportiv.

După câteva zeci de minute de la începerea protestului, părinții și elevii au scandat: ”Dacă voi puteți dormi, noi avem coșmaruri vii”, ”De ce vreți să vă bateți joc de sat”, ”Anul școlar trebuie să înceapă cu profesori la catedră”, ”Dacă administrația e rea, mai bine dați-vă demisia”, ”Noi vrem să ne ascultați, decizia să o anulați”.

O femeie în vârstă a spus că a venit la protest ”pentru nepoți, strănepoți”, să-și poată duce școala mai departe la Micești, aproape de domiciliu.

La 50 de minute de la începerea protestului, reprezentanți ai părinților au intrat la discuții cu Inspectorul Școlar General al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Dacă în urma deciziei Tribunalului Alba din 29 iunie 2018 de a anula hotărârea consiliului de administrație de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia și menținerea claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Micești, apele păreau că s-au liniștit cât de cât în această problemă, părinților elevilor din clasele V-VIII le-a fost adusă la cunoștință de către conducerea unității de învățământ existența unui ordin de ministru prin care se deființează ciclul gimnazial de la școala din Micești.

Astfel, părinților li s-a pus în vedere să-și înscrie copiii la Liceul Cu Program Sportiv de care aparține școala sau la oricare altă unitate de învățământ. Oamenii au adus la cunoștință reprezentanților administrației locale situația halucinantă în care se află, urmând ca consilierul local Raul Tudorașcu, împreună cu colegii desemnați în bordul administrativ  al unității de învățământ să se edifice cu privire la existența documentului și convocarea de urgență a consiliului de administrație al liceului.

Trebuie menționat că decizia Tribunalului Alba nu este definitivă, iar reprezentanții Liceului Sportiv au formulat contestație, dosarul urmând să ”plece” la Curtea de Apel.

[nggallery id=6051]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea