UPDATE, FOTO, LIVE VIDEO. Elevi și părinți, protest la IȘJ Alba împotriva desființării claselor V-VIII de la Micești: Pe ai noștri scumpi copii, nu faceți economii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un protest al părinților și al elevilor care învață la școala din Micești are loc, vineri, în fața Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, aceștia fiind nemulțumiți că înainte cu o săptămână de începerea cursurilor au aflat de existența unui ordin de ministru care desființează clasele V-VIII ale unității de învățământ.

Părinții protestează în speranța că se va renunța la ordinul de ministru, iar elevii din clasele V-VIII vor începe, ca în fiecare an, cursurile.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Elevii și părinții au plecat, încolonați, de la Hotel Cetate, spre IȘJ Alba, ținând în mâini bannere cu mesaje precum: ”Doamna Dărămuș, se știe că istoria se scrie și când faceți o prostie”, ”Din copii se nasc eroi, nu vă bateți joc de noi”, ”Pe ai noștri scumpi copii, nu faceți economii”, ”Dacă ei sunt viitorul, nu le mai stricați motorul”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Dacă școala cu clasele V-VIII se va desființa, elevii vor învăța la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

Părinții susțin că s-a hotărât închiderea claselor 5-8 pe criterii economice, astfel încât costul per elev să fie mai mic.

Părinții elevilor au spus că elevii care au terminat la școala din Micești au avut rezultate deosebite, unii dintre ei chiar 10 pe linie, iar desființarea claselor V-VIII e o amenințare și pentru desființarea claselor I-IV, având în vedere că părinții vor ca frații mai mari să fie la aceeași școală cu cei mici.

Un părinte a declarat că Școala din Micești e mai bună decât Liceul Sportiv.

După câteva zeci de minute de la începerea protestului, părinții și elevii au scandat: ”Dacă voi puteți dormi, noi avem coșmaruri vii”, ”De ce vreți să vă bateți joc de sat”, ”Anul școlar trebuie să înceapă cu profesori la catedră”, ”Dacă administrația e rea, mai bine dați-vă demisia”, ”Noi vrem să ne ascultați, decizia să o anulați”.

O femeie în vârstă a spus că a venit la protest ”pentru nepoți, strănepoți”, să-și poată duce școala mai departe la Micești, aproape de domiciliu.

La 50 de minute de la începerea protestului, reprezentanți ai părinților au intrat la discuții cu Inspectorul Școlar General al IȘJ Alba, Marcela Dărămuș.

Dacă în urma deciziei Tribunalului Alba din 29 iunie 2018 de a anula hotărârea consiliului de administrație de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia și menținerea claselor V – VIII de la Școala Gimnazială Micești, apele păreau că s-au liniștit cât de cât în această problemă, părinților elevilor din clasele V-VIII le-a fost adusă la cunoștință de către conducerea unității de învățământ existența unui ordin de ministru prin care se deființează ciclul gimnazial de la școala din Micești.

Astfel, părinților li s-a pus în vedere să-și înscrie copiii la Liceul Cu Program Sportiv de care aparține școala sau la oricare altă unitate de învățământ. Oamenii au adus la cunoștință reprezentanților administrației locale situația halucinantă în care se află, urmând ca consilierul local Raul Tudorașcu, împreună cu colegii desemnați în bordul administrativ  al unității de învățământ să se edifice cu privire la existența documentului și convocarea de urgență a consiliului de administrație al liceului.

Trebuie menționat că decizia Tribunalului Alba nu este definitivă, iar reprezentanții Liceului Sportiv au formulat contestație, dosarul urmând să ”plece” la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Pp 31 august 2018 at 15:54

Asa se face! Bravo! Sa protestam pana nu interzic guvernantii si asta..

maties alexandru 2 septembrie 2018 at 23:02

.
Europa Unita si Cetateanul © Copyright 2011-2018,
02.09.2018
Eu as desfiinta toate clasele, domnule! Sa faca fiecare scoala pe banii lui, nu sa mearga la scoala doar pentru a se destrabala! Vrei sa inveti? Invata, caci nu te opreste nimeni! Ai nevoie de profesor? Plateste-ti profesor! N-ai bani suficienti? Cere ajutor de la stat, in limite rezonabile! Ce atata nebunie! Au firmele nevoie de oameni pregatiti? Sa-i pregateasca! Are nevoie societatea de oameni educati si civilizati? Sa dea salarii decente pentru ca oamenii sa se poata autoeduca si civiliza! Asta e toata treaba cu invatamantul, cu educatia si cu civilizatia: nimic de la stat daca nu e necesar, ca sa se poata da salarii decente!

Comentariile sunt oprite