Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Din 4 septembrie, bilete și abonamente mai scumpe pentru autobuzele STP Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Local Alba Iulia, s-a aflat proiectul de hotărâre privind ”Avizarea modificării tarifelor în zona tarifară „zona 1 municipiul Alba Iulia” stabilite prin anexa nr. 9 a HCL nr 260/2012 privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, conform anexei nr. 1, începând cu data de 04.09.2013”.

Proiectul a trecut ”la limită”, din cei 17 consilieri locali prezenţi la şedinţă 9 au votat pentru (PDL), 7 s-au abţinut (4 PNL, 2 PSD, unul PP-DD) iar un vot a fost împotrivă (PNL).

Potrivit tarifelor propuse, biletele pe suport hârtie sau „portofel electronic” vor costa 2 lei/oră; cu plata prin SMS – echivalentul în lei a 0.4 euro + tva/oră iar abonamentele lunare cu valabilitate toate liniile și număr nelimitat de călătorii în perioada de valabilitate – 67 de lei.

De asemenea sunt propuse abonamente pe 15 zile la prețul de 36 de lei; pe 7 zile – 20 de lei; pe 5 zile la 18 lei și abonament pentru o zi la 10 lei (toate având valabilitate pe toate liniile și număr nelimitat de călătorii în perioada de valabilitate).

Modificările au fost solicitate de AIDA Transport Local care se obligă ca, după avizarea acestora de către Consiliul Local al municipiului Alba Iulia, să le supună dezbaterii publice (începând de astăzi, timp de o lună, pe site-ul Primăriei Alba Iulia – www.apulum.ro) și la sediul administrației locale.

În prezent prețul unui bilet de călătorie cu autobuzele STP Alba Iulia este de 1,8 lei pe oră iar cel al unui abonament valabil pe toate liniile este de 60 de lei pe lună. Pentru pensionari transportul va rămâne gratuit iar pentru elevi, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptate recent, transportul va fi de asemenea gratuit, începând cu prima zi de școală din septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea