Rămâi conectat

Sport

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia – vicecampioană naţională universitară

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două victorii, 63-38 cu ASE Bucureşti şi 85-52 cu „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi au însemnat pentru echipa Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia calificarea în finala Campionatului Universitar de baschet feminin de la Cluj Napoca. În ultimul act însă, formaţia de care a răspuns Nicuşor Marcu a fost învinsă de Universitatea Cluj, gazdele întrecerii cu scorul 49-45 (27-25), punctele albaiuliencelor fiind marcate de Luiza Voinea – 14, Elena Dincă – 11, Silvia Grădinaru – 10, Volha Tămârgeanu – 5, Alexandra Uiuiu – 4 şi Adina Pop – unul. Astfel, Universitatea „1 Decembrie 1918” şi-a atins obiectivul, cucerind a doua oară consecutiv medaliile de argint la universitarele de baschet feminin. „În ansamblu, performanţa este una notabilă mai ales că în partida decisivă pentru medaliile de aur n-am avut pivot, Carmen Negru a lipsit fiind indisponibilă, iar Volha Tămârgeanu s-a accidentat în primele minute. Am jucat finala împotriva echipei de pe Someş, care pe lângă efectivul din Divizia A s-a mai întărit cu jucătoare de la Satu Mare şi Sf. Gheorghe”, a precizat antrenorul Nicuşor Marcu. Lotul a fost compus din 9 jucătoare, Luiza Voinea, Corina Elena Ceauşu, Silvia Grădinaru, Elena Dincă, Elisabeta Crecan, Volha Tămârgeanu, Adina Pop, Alexandra Uiuiu şi Bianca Voica (toate legitimate la CSU LPS Alba Iulia, echipa din prima divizie).
Astăzi, în sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”, de la ora 18.00 se va juca o întâlnire amicală între CSU LPS Alba Iulia şi Universitatea Cluj, meci la care va asista şi Carmen Tocală, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, prezentă în municipiu cu prilejul manifestărilor dedicate „Zilelor LPS Alba Iulia”. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig

Dan HENEGAR

Publicat

în

Denisa Mărcuș și Miruna Măda, cicliști din Alba, pe podium la Triada MTB Avrig Cicliștii din Alba legitimați la CSM Mediaș au realizat rezultate de apreciat la primul concurs de mountain bike din acest an disputată în zona Transilvaniei. Triada MTB Avrig s-a desfășurat pe parcursul a două zile, adresandu-se cicliștilor amatori, dar și celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea