Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Uniristul Claudiu Davidaş, un nou fotbalist promiţător lansat în Cetatea Marii Uniri | Îi are idoli pe Messi, Pirlo sau Gattuso şi visează la echipa naţională a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mijlocaşul Claudiu Davidaş este un alt fotbalist promiţător lansat în fotbal de Unirea Alba IuliaDavidas Unirea Alba Iulia 1.

Calităţile sale îl îndreptăţesc să spere că va călca pe urmele lui Gicu Grozav, sau Nicuşor Stanciu, jucători ce au început fotbalul în „alb-negru”, alte nume fiind C. Cristea, Mincă, Selagea, Zăgrean, Fl. Ilie sau Vl. Ignat, la o sumară enumerare.

Antrenat de Vasile Ursu, purtătorul tricoului cu numărul 10 şi căpitan al echipei Under 17, Davidaş a marcat două goluri în actuala stagiune.

Citeşte şi: FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia – UTA „Bătrâna Doamnă” 3-1 (3-0), în Liga Elitelor | Victorie din sărăcie, trei goluri în 4 minute!

Uniristul Claudiu Davidaș este unul dintre cei mai talentați tineri jucători din țară la momentul actual. Căpitan la Unirea Alba-Iulia U17, talentatul mijlocaș a acordat un interviu pentru ziaruldesport.ro, despre ambițiile sale în fotbal, dar și despre fotbalul din zona Alba, discuţie pe care o reproducem în cele ce urmează.

ZdS: Cine este idolul tău în fotbal și cât de sus visezi să ajungi?

Claudiu Davidaș: Am mai mulți idoli, cum ar fi Leo Messi (îmi place mult la el că are multe momente în care decide pe cont propriu un joc, luând o faza de unul singur), Andrea Pirlo (iubesc cum vede jocul în teren și pasele sale decisive) sau Gennaro Gattuso ( pentru determinarea și ambiția pe care o arăta pe teren). Visez să ajung cât de sus pot şi să mă menţin în formă până la şfârşitul carierei la o echipă cu un mare nume în lume. Și să joc pentru ţara mea într-o bună zi!

ZdS: În acest început de sezon, le-aţi bătut pe UTA şi pe Poli Timișoara. Crezi că în viitor fotbalul din Alba Iulia va mai trăi şi victorii la seniori împotriva unor astfel de echipe?

Claudiu DavidașDa, am avut un început de campionat extraordinar, reușind meciuri foarte bune în fața unor echipe mai bine cotate din punct de vedere financiar. Din punctul meu de vedere echipa din Marea Cetate are şi va avea în continuare mari talente formate de club şi cu siguranţă va avea cât mai multe victorii cu echipa si la niveluri de vârstă mai mari.

ZdS; Ce înseamnă pentru tine să fii căpitan de echipă ? Te responsabilizează sau e de multe ori o greutate în plus în jocul tău?

Claudiu Davidaș: Ca şi căpitan de echipa ai mai multe responsabilitaţi: trebuie să îţi ajuţi echipa şi la bine şi la greu, să le creşti moralul colegilor înainte şi în timpul meciului şi, per total, să ai mereu un caracter de lider! Să fiu căpitan la Unirea e responsabilitate și o onoare pentru mine, nu o simt nicicum ca o greutate în plus în joc.

ZdS: Ce părere ai despre noua organziare a competiţiilor la nivel juvenil în Romania, începând cu acest an? Ţi se pare mai bun nivelul în Liga Elitelor, crezi că te ajută să progresezi?

Claudiu Davidaș: Da, este o organizare foarte bună pentru că cei de la FRF au tot interesul de a vedea talente mari care poate până acuma nu au fost descoperite. Iar cu siguranță nivelul acestei competiţii este unul care te ajută să progresezi din ce în ce mai mult, pentru ca întâlneşti echipe foarte bune, la care vezi cu adevărat un fotbal de calitate.

ZdS: În acest an ai fost convocat la o acțiune a naționalei U16. Crezi că acesta a fost doar începutul unei cariere frumoase sub tricolor? Unde visezi sa ajungi cu naționala României?

Claudiu Davidaș: Da, am fost convocat de mai multe ori la selecționată, dar încă nu am ajuns în lot, pentru un meci oficial. Probabil că pe viitor voi ajunge acolo, dar asta doar antrenându-mă mai mult și progresând de la sezon la sezon. Dar cine nu visează să joace sub tricolor? Sper că voi face asta într-o bună zi, ba chiar să am contribuții importante.

ZdS Din ce ai vazut până acum, din jucătorii alaturi de care ai jucat sau pe care i-ai înfruntat, ai putea sa îmi enumeri câteva nume de fotbaliști pe care îi vezi ajungând departe?

Claudiu Davidaș: În afară de mine, din câte am văzut până acum, cred că cel puțin portarul Cătălin Suciu (Unirea Alba Iulia 1924) și mijlocașii Răzvan Oaidă, Nicolae Cârnaț (ambii Wolverhampton Wanderers) și Patrick Peter (ACS Poli Timșoara) vor ajunge mari de tot.

ZdS: Merită fotbalul mai multă atenție din partea autorităților și sponsorilor din oraș? Totuși, publicul albaiulian iubește fotbalul…

Claudiu DavidașDa, cu siguranță ar merita multă atenție din partea autorităților și sponsorilor, pentru că sunt multi jucatori talentați in acest oraș și merită sprijinul lor, pentru a aduce din nou orasul la nivel înalt, așa cum a fost acum câțiva ani, în prima ligă a României! Si intr-adevar, sunt multi fani care ar susține această echipă din dragoste pentru fotbal și orașul lor!

ZdS: Știu că iubești mult să dai goluri. Dar între un gol frumos într-un meci oarecare cu care să atragi atenția scouterilor și o pasă de gol într-o finala, să zicem, ce ai prefera? Ai lasa un alt jucător să fure ochii presei și a impresarilor, doar de dragul echipei?

Claudiu Davidaș: Da, iubesc să dau goluri, dar asta doar pentru a ajuta echipa să obțină victoria. Aș alege ambele variante, aș face-o, dacă ar fi cu putință. Dar cel mai mult mi-ar surâde varianta de pasă decisivă într-o finala, pentru că totuși aceasta ar fi mult mai importantă pentru mine decat un gol frumos într-un meci oarecare, chiar dacă așa poate m-aș face remarcat mai ușor de către scouteri. Dacă esti mai bun decat mine în fața porții, poate că nu aş avea de ales și ți-aș lăsa ție gloria, dar şi să fie cineva mai bun decât mine, care să fie mereu în atenția presei și a impresarilor, nu aş accepta să fiu doar de decor, aş da totul pe teren.

ZdS: La final, te rog să transmiţi un mesaj către toţi susţinătorii tăi, cât şi o promisiune pentru microbiştii români

Claudiu Davidaș: Le mulțumesc părinţilor mei, antrenorilor şi tuturor celor care m-au susţinut până acum. Aş vrea tare mult sa mă susţină și în continuare, pentru că îmi doresc să ajung un fotbalist cunoscut şi o să mă pregătesc zi de zi pentru a progresa cât mai mult, pentru că fotbalul e pasiunea mea. Voi ajunge cât mai sus şi o să mă menţin acolo pentru a readuce ţării mele vremurile în care Romania juca fotbal de la egal la egal cu națiuni mai mari în fotbal precum Argentina, Spania, Germania.

Autor: Viorel Berbece, ziaruldesport.ro

[nggallery id=1058]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea