Ziarul Unirea

Uniristul Bucurică pe lista mai multor prim-divizionare

FCM Tg Mureş interesată să-l achiziţioneze pe fundaşul stânga

    Până la reluarea pregătirilor echipei din Cetatea Marii Uniri, programată pe 16 ianuarie e foarte posibil să se rezolve situaţia fundaşului stânga unirist Bogdan Bucurică. Jucătorul de bandă, „o piesă de maximă greutate” în angrenajul turului, se regăseşte pe lista mai multor cluburi de primă divizie, golgheterul albaiulienilor fiind foarte aproape să părăsească trupa condusă de Stelian Gherman. Una dintre grupările interesate să-şi asigure serviciile lui Bucurică este FCM Tg Mureş, o destinaţie ce l-ar multumi pe jucător, ce s-a acomodat în Ardeal, unde a fost legitimat în ultimii 5 ani (CFR Cluj, Gloria Bistriţa şi din 2008 la Alba Iulia). Însă prim-divizionara trece printr-o perioadă tumultuoasă pe banca tehnică, antrenorul Maurizio Trombetta fiind pe faraş, posibil înlocuitor fiind Neluţu Sabău. Dacă s-ar concretiza negocierile ce includ şi poziţia Unirii Alba Iulia, Bucurică (căruia i-a expirat contractul de reprezentare cu impresarul Florin Iacob) ar putea fi coleg cu alţi doi ex-unirişti, Fl. Dan şi Sg. Buş, reunirea mureşenilor fiind programată pe 12 ianuarie. Conform transfermarkt.com, cota de piaţă a apărătorului lateral ce va împlini 26 de ani luna viitoare se cifrează la suma de 350.000 euro.

ELIT

„Aşteptăm implicarea autorităţilor”
FC Unirea Alba Iulia nu a depăşit încă criza financiară, jucătorii aşteptând încă achitarea ratei contractuale pe luna noiembrie, în 15 ianuarie fiind scadentă şi rata cuvenită lunii decembrie, în acest sens făcându-se eforturi pentru a grăbi virarea unei tranşe (în această lună) din contractul de sponsorizare semnat cu Roşia Montană Gold Corporation. Practic până la finele campionatului, uniriştii au drept surse  financiare suma de 100.000 euro de la RMGC şi restul de 60.000 euro proveniţi de la Empoli FC. „Până la vară rezistăm sigur, în condiţii acceptabile, dar trebuie să se sensibilizeze autorităţile locale şi judeţene. Fotbalul este un subiect sensibil şi e nevoie de sprijinul celor ce au forţă în judeţ”, a comentat vicepreşedintele Vasile Trifan.
Se caută un atacant din extern
Pe lângă mai vechile nume vehiculate pentru întărirea lotului, Boboc (Gloria Buzău), Melcea şi I. Şerban (Mureşul Deva), J. Vajda (Arieşul Turda), Felindean şi Anton (Olimpia Aiud), este posibil ca Gherman să „vadă la lucru” în prima parte a pregătirilor de iarnă şi un atacant din străinătate. „Căutăm şi jucători care să evolueze în avanposturi. Impresarul francezului Y. Camara ne-a propus un vârf african, tânăr, dar urmează să mai discutăm zilele viitoare pe acest subiect”, a explicat preşedintele executiv Mihai Dăscălescu.
Dan HENEGAR

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419