Rămâi conectat

Sport

Unirea Dej – CS Ocna Mureș 3-1 (2-1), liderul a întors scorul, după ce Cioară a înscris pentru 0-1

Publicat

în

Liderul Unirea Dej a întors scorul cu CS Ocna Mureș, penultima clasată și a câștigat scor 3-1 (2-1), după ce Cioară a deschis scorul în disputa formațiilor aflate la polii opuși ai ierarhiei.

Vizitatorii au început bine jocul în care dejenii i-au menajat pe titlularii Farcaș, An. Pop, Frăsineanu, I. Rus sau Fl. Blaj, au marcat prin golghterul Cioară (a punctat a doua rundă consecutivă), însă momentul cheie al confruntării a fost finalul primului mitan, când trupa lui Dragoș Militaru a marcat în două rânduri în nici două minute.

La reluare, ocnamureșenii mai primesc o lovitură, se face 3-1 și zarurile erau deja aruncate, cu toate că vizitatorii au lăsat o impresie bună întrun meci în care au rămas doar cu ocaziile. Asta chiar dacă Cioară (59, lovitură liberă) a lovit bara,  Papp a salvat de pe linia porții la șutul lui Frențiu (62), iar vizitatorii puteau primi un penalty (la o acțiune în care au fost implicați Cioară și Frențiu).

Elit - Gustul Desăvârșit

*Cotoară: „Altfel stăteau lucrurile dacă era egal la pauză”

Am început bine, am marcat, am mai avut o ocazie când eram în avantaj, practic am făcut o primă repriză bună, cu excepția ultimele 5 minute, Acolo a fost moment cheie, am primit două goluri în câteva minute. Dacă intram cu remiză la pauză, altfel stăteau lucrurile. Mă așteptam să obținem ceva, aveam moral bun, adversarii au odihnit câțiva jucător importanți, dar nu am profitat”, a spus antrenorul Gabriel Cotoară.

*0-1, MIN. 22: CIOARĂ a deschis scorul profitând de gafa făcută de Al. Blaj și ieșirea lui Georgescu

*1-1, MIN. 39: SEREDIUC, reluare din alunecare, din fața porții la centrarea lui Cocian,

*2-1, MIN. 41: Cr. CHIRA, a finalizat din apropiere, din alunecare, la pasa venită de la Papp, profitând de neatențiile lui C. Lazăr și Al. Kiraly.

*3-1, MIN: 53: corner de pe stânga Cocian, bălbâială în defensiva adversă, iar Al. BLAJ a punctat din 5 metri

Gazdele sunt matematic la baraj, iar oaspeții speră să evite barajul de retrogradare,. În toamnă, în 10 noiembrie, prima clasată a câștigat cu 3-1, fără emoții, un joc în care ocnamureșenii puteau să ia punctele “la masa verde” (jocul fusese amânat o dată din cauza Dejului).

Unirea Dej: Georgescu  – Peter, Al. Blaj, Kereki, Al. Papp – Cătinean, Chira, Ad. Pop, B. Pop – Serediuc, Cocian; rezerve  Farcaș, R. Papp, Toderean, I. Rus, Frăsineanu, Sabo, Meszaros, Vomir. Antrenor: Dragoș Militaru.

CS Ocna Mureș: Vl. Ignat/ cpt –  Cunțan (62, Tocu), Haiduc, C. Lazăr (68, Isac), Al. Kiraly  – Socaci, Frențiu (62, T. Cristea) – G. Goronea (62, Guț), M. Domșa, Cl. Marcu (62, Chișu) – Cioară; rezerve Angeru, Uță, Vădan. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar și Tudor Stan.

Arbitri  B. Florea, C. Cercel, R. Andrei (toți Piatra Neamț) Observatori T. Marchiș (Baia Mare), V. Suciu (Tg. Mureș)

Foto: CS Ocan Mureș (facebook)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Albaiulianul David Manu – campion național la dublu, tenis Under 18

Publicat

în

La Campionatele Naționale individuale de vară Under 19 la tenis de câmp, organizate la Oradea de clubul CSM Oradea, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, albaiulianul David Manu (TC Sun Alba Iulia) a devenit campion național la dublu.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri a făcut pereche cu Cristian Marton (Dinamo București). Din pricina accdentării unul adverfsar, în turneul de dublu al băieților nu s-a disputat finala mare. Cei doi proasptă campioni naționali nu s-au aflat înaintea startului între primele 4 cupluri cotate ca favorite la adjudecarea trofeului. În primul joc s-a consemnat o victorie (6-4, 6-1) cu Dragoș Bucurescu și Adrian Constantin (ambii Dinamo București). A doua întâlnire a fost mult mai echilibrată și încărcată de suspans, împotriva perechii compuse din Dragoș Cazacu (TC Bright) și Alexandru Dumitru (Tennis Team București), o victorie cu scorul 6-3, 2-6, 10-7. În semifinale s-a înregistrat un dublu 6-3 cu Gabriel Ghețu (Dinamo) și Cristian Măgureanu (Sportiv Junior Pro Tennis), cei care eliminaseră principalii favoriți.

David Manu a participat și în competiția de dublu mixt, împreună cu Floriana Popovici (CSM Oradea), pierzând prima întâlnire disputată, scor 6-1, 4-6, 13-15, cu Ioana Cristea (Dinamo) și Vlad Roman (Viva Tenis Club). Tot în primul tur la simplu s-a consemnat înfrângerea cu Andreas Mulner (CSȘ Făgăraș), după o confruntare dramatică, scor 6-1, 3-6, 6-7 (6) împotriva principalului favorit. David Manu a împlinit 17 ani în 18 februarie și reprezintă unul dintre cei mai promițători tenismeni din noua generație. Face parte din lotul național, a cucerit multiple distincții naționale, iar primul său titul de campion național a venit la vârsta de 10 ani (dând a cucerit două medalii de aur naționale). Pe această cale, campionul național mulțumește pentru colaborare celor care-l sprijină în pregătire, Lucian și Nicoleta Nicolescu, Călin Moldovan, Mircea Socaciu și Dan Sărmășan. Anul anterior, David Manu a disputat finale la dublu la turneele internaționale de la București, Limassol (Cipru), Timișoara sau Mamaia (unde a câștigat atât la simplu, cât și la dublul la Under 16).

Elit - Gustul Desăvârșit

foto: FRT


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

“Life is Dance” Alba Iulia, rezultate de apreciat la Oradea | Nevoie de sprijin financiar, pentru deplasarea în Germania

Publicat

în

De curând, la Oradea, a avut loc competiția de dans sportiv “Exclusive Dance”, în cadrul căreia reprezentanții clubului “Life is Dance” Alba Iulia au realizat rezultate de apreciat la concursul disputat în noua sală polivalentă din municipiul bihorean, una modernă, complexă ce oferă condiții deosebite.

Ne-ar plăcea o astfel de sală și în orașul nostru, este un exemplu care poate inspiră pe cineva! Dansatorii noștri au reprezentat din nou Alba Iulia cu mândrie. Ne bucurăm să fim în top la concursurile unde suntem prezenți, să ne regăsim printre cele mai bune cluburi din țară. Pentru pregătire este nevoie de multă muncă și răbdare, dar rezultatele nu întârzie să apare atunci când pasiunea există la ambele tabere: sportivi și antrenori! Felicităm perechile noastre pentru evoluție, autodepășire, dovada zilnică de disciplină, consistență și ambiție. Rezultatele sunt doar o încununare a muncii sportiviilor, dar cel mai mult ne bucurăm să îi vedem pe acești copii, adolescenți și tineri cum își dedică viața unei pasiuni atat de frumoase ca dansul”, a declarat Bianca Ionescu-Racolța (reprezentantul “Life is Dance” Alba Iulia.

Rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Open Basic, 6-9 ani, Latino: David Seneșan și Alexandra Furdui – locul 5;

*Open Basic, 10-11 ani, Latino: Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul întâi;

*Open Basic, 12-13 ani, Standard: David Orzeiu și Ioana Țipțer – locul întâi;

*Open Basic, 16-18 ani,  Latino: Robert Pitea și Diana Dicu – locul 6;

*Open Latino, 16-18 ani: Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 4;

*Open Latino, 19-35 ani: Paul Degan și Denisa Pașca – locul doi.

În viitorul apropiat dansatorii din Cetatea Marii Uniri vor fi prezenți la alte întreceri internaționale extrem de importante, respectiv “Dance Masters” la București, respectiv o competiție în Germania, pentru ca în luna august să fie în agendă cel mai puternic concurs al anului, cu dansatori din întreaga lume, German Open Championship GOC la Sttutgart (“Life is Dance” va participa la cele mai înalte categorii WDSF Grand Prix Profesional Latin, WDSF Grandslam Adult Latin&Standard, WDSF Rising Stars Adult Latin&Standard, WDSF International Junior I și II Latin&Standard, Juvenall II Latin &Standard).

“Pe cât de important este acest concurs pentru orice dansator din lume, pe atat de mari sunt costurile pe care le implică participarea. Dacă sunt persoane dornice să sponsorizeze deplasarea acestor sportivi minunați în Germania, rugăm să contacteze antrenorii clubului Ionuț și Bianca Ionescu .Orice ajutor ar fi extraordinar în evoluția lor pe marile ringuri ale lumii”, a încheiat Bianca Ionescu-Racolța.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Atleții de la CSȘ Blaj și Atletich Aiud, pe podium la competițiile naționale

Publicat

în

De curând, la două competiții atletice, disputate la București și Cluj-Napoca, sportivii din Alba au reușit comportări meritorii. Astfel, în capitală, la etapa întâi a Campionatului Național Under 18 (finala, când se vor decerna medalii, este prevăzută în 28-29 mai), Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj) s-a clasat pe prima poziție în proba de 2000 metri obstacole, cu rezultatul 7:21 (Marta Popescu, colega sa de club, nu a mai concurat).

Timpul înregistrat de eleva antrenoarei Cristina Man este la 5 secunde de realizarea baremului de calificare la Campionatul European. De asemenea, Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă”), ce a terminat pe locul întâi (7:19.77), are la îndemână concursul de la Pitești, cu etapa întâi a Campionatelor Naționale de seniori, tineret și Under 18, pentru a obține calificarea la Europene în proba de 3000 metri obstacole.

La 800 de metri, Alexandra Maria Hudea (CSȘ Mediaș/ “Mica Romă” Blaj) a fost a doua (timpul 2:13.61). În proba masculină, David George Cozma (ACS Atletich Aiud, antrenor Ioana Bozdog) a terminat pe locul 5 (2:04.21), iar Bogdan Mihai Popa (LPS Alba Iulia, antrenor Ana Rodean) a încheiat pe poziția a 9-a (2:06.38). La 1500 de metri, David George Cozma (ACS Atletich Aiud) a urcat pe podium (locul trei, timpul 4:24.45). În proba de marș, 5000 de metri, Under 18, Ema Lavina Teușan (CS Unirea Alba Iulia) a încheiat pe locul 4 (29:10.99, antrenor Ana Rodean), fiind urmată de Cristina-Mihaela Ciucă (CS Unirea Alba Iulia/LSP Alba Iulia, cu timpul 29:24.24, antrenor Mihaela Vlas).

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, la Cluj-Napoca, la etapa de zonă a competițiilor, Denisa Komives (CSȘ Blaj) a terminat pe locul întâi în proba de 800 de metri pentru copile 2 (rezultatul de 2:34 fiind prima performanță națională la acest nivel), iar colega sa de club Andreea Pauletti s-a clasat pe locul al 3-lea la copile 1 pe aceeași distanță.

Foto: Marius Ionescu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare