Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, al doilea derby “de Alba” din tur | Patru ex-uniriști, împotriva fostei echipe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir se înfruntâ sâmbătă, pe “Cetate”, de la ora 15.00, în al doilea derby “de Alba” al toamnei, un meci contând pentru etapa a 8-a a eșalonului terț, rundă ce face trecere spre a doua parte a turului.

Fără îndoială că va fi o partidă încinsă, în care orgoliile județene se vor afla față în față pe gazon, asta dincolo de importanța punctelor puse-n joc. Dacă “alb-negrii” sunt relativ liniștiți, clasându-se cu 8 puncte, pe locul al 9-lea, nu același lucru se poate spune despre gruparea de sub Drăgana, situată pe poziția a 14-a, una retrogradabilă, cu 6 puncte, singurul succes stagional fiind înregistrat la Galda de Jos, 1-0, în primul derby “de Alba” al campionatului.

Două puncte și 5 locuri le despart pe cele două conjudețene ce-și leagă mari speranțe de acest duel direct, în condițiile în care rezultatele nu sunt cele așteptate în acest sezon: Unirea Alba Iulia are trei întâlniri fără victorie (eșec la Cluj, cu CFR 2; egal intern cu Sticla Turda și remiză la Recea prin care au schimbat liderul), iar Metalurgistul Cugir a strâns numai un punct, fără a marca, în ultimele meciuri (0-3 cu Luceafărul Oradea – acasă, 0-2 la Odorheiu Secuiesc, 0-0 cu Sănătatea Cluj – pe teren propriu).

*Patru ex-uniriști împotriva fostei echipe

Rivalele din Alba s-au mai întâlnit, în ultimii ani în două duble, rezultatele fiind împărțite: 2-1 pentru gazde pe “Cetate”, 0-0 la Cugir, în ediția 2017/ 2018; *0-0 la Alba Iulia și 2-0 pentru Metalurgistul în retur, în ediția 2018/ 2019. Comparativ cu ultimul joc direct, în martie 2019, s-au schimbat băncile tehnice, gruparea albaiuliană avându-l la timonă pe Adrian Bicheși, iar cugirenii pe Călin Moldovan, în respectivul meci jucând în ultimele 10 minute și Lucian Itu – actualul antrenor principal al cugirenilor. Demn de remarcat este faptul că ex-uniriștii I. Grozav, P. Păcurar, Vitinha și Davidaș vor fi, în premieră, pe “Cetate” adversarii fostei echipe, cei patru făcând pasul spre Cugir în acest an, primii trei în iarnă, urmați de Davidaș în această vară.

Interesant este și alt aspect al statisticii, la singurul succes al uniriștilor de la revenirea în Liga a 3-a, cel din septembrie 2017, golurile au fost marcate, spre finalul jocului, de… Ionuț Grozav și Claudiu Davidaș, tocmai echipierii grupării “roș-albastre” în acest moment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea