Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir, al doilea derby “de Alba” din tur | Patru ex-uniriști, împotriva fostei echipe

Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir se înfruntâ sâmbătă, pe “Cetate”, de la ora 15.00, în al doilea derby “de Alba” al toamnei, un meci contând pentru etapa a 8-a a eșalonului terț, rundă ce face trecere spre a doua parte a turului.

Fără îndoială că va fi o partidă încinsă, în care orgoliile județene se vor afla față în față pe gazon, asta dincolo de importanța punctelor puse-n joc. Dacă “alb-negrii” sunt relativ liniștiți, clasându-se cu 8 puncte, pe locul al 9-lea, nu același lucru se poate spune despre gruparea de sub Drăgana, situată pe poziția a 14-a, una retrogradabilă, cu 6 puncte, singurul succes stagional fiind înregistrat la Galda de Jos, 1-0, în primul derby “de Alba” al campionatului.

ELIT

Două puncte și 5 locuri le despart pe cele două conjudețene ce-și leagă mari speranțe de acest duel direct, în condițiile în care rezultatele nu sunt cele așteptate în acest sezon: Unirea Alba Iulia are trei întâlniri fără victorie (eșec la Cluj, cu CFR 2; egal intern cu Sticla Turda și remiză la Recea prin care au schimbat liderul), iar Metalurgistul Cugir a strâns numai un punct, fără a marca, în ultimele meciuri (0-3 cu Luceafărul Oradea – acasă, 0-2 la Odorheiu Secuiesc, 0-0 cu Sănătatea Cluj – pe teren propriu).

*Patru ex-uniriști împotriva fostei echipe

Rivalele din Alba s-au mai întâlnit, în ultimii ani în două duble, rezultatele fiind împărțite: 2-1 pentru gazde pe “Cetate”, 0-0 la Cugir, în ediția 2017/ 2018; *0-0 la Alba Iulia și 2-0 pentru Metalurgistul în retur, în ediția 2018/ 2019. Comparativ cu ultimul joc direct, în martie 2019, s-au schimbat băncile tehnice, gruparea albaiuliană avându-l la timonă pe Adrian Bicheși, iar cugirenii pe Călin Moldovan, în respectivul meci jucând în ultimele 10 minute și Lucian Itu – actualul antrenor principal al cugirenilor. Demn de remarcat este faptul că ex-uniriștii I. Grozav, P. Păcurar, Vitinha și Davidaș vor fi, în premieră, pe “Cetate” adversarii fostei echipe, cei patru făcând pasul spre Cugir în acest an, primii trei în iarnă, urmați de Davidaș în această vară.

Interesant este și alt aspect al statisticii, la singurul succes al uniriștilor de la revenirea în Liga a 3-a, cel din septembrie 2017, golurile au fost marcate, spre finalul jocului, de… Ionuț Grozav și Claudiu Davidaș, tocmai echipierii grupării “roș-albastre” în acest moment.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...