Rămâi conectat

Ştirea zilei

Unirea Alba Iulia – FCSB, în 16-imile de finală ale Cupei României!!! Se dorește închirierea unei nocturne mobile pe „Cetate”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ajunsă după 9 ani în „16”-imile de finală ale Cupei României, Unirea Alba Iulia va întâlni pe FCSB, cel mai galonat adversar posibil! Va fi un meci memorabil pentru divizionara terță, ce va fi în lumina reflectoarelor și se va lupta cu formația condusă de Gigi Becali, care niciodată nu a învins pe „Cetate” în meciurile din Liga 1.

Se dorește închirierea unei instalații de nocturnă mobilă, pentru a se juca pe „Cetate”, stadion unde se vor vinde 7000 de bilete, sau pe „Minaur”, din Zlatna, singura arenă cu nocturnă din județul Alba, partida urmând să fie programată săptămâna viitoare miercuri sau joi!

De altfel, de numele Stelei se leagă ultima victorie uniristă în Liga 1, în 2010, scor 2-1, meci în care a debutat internaționalul Nicolae Stanciu. Tot împotriva Stelei s-a consemnat cea mai mare performanță din istoria fotalului județean, în 1991, calificarea în semifinalele Cupei României.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Mihai Dăscălescu: „Vrem să închiriem o nocturnă mobilă și să jucăm pe Cetate!”

E o șansă pentru noi să jucăm cu FCSB, cea mai titrată echipă din România. Vrem să jucăm pe Cetate, dacă reușim să închiriem o nocturnă mobilă și sper să fim ajutați de autoritățile locale în acest sens, pentru că este un eveniment fotbalistic de marcă să primim un asemenea adversar, în An Centenar, la Alba Iulia, iar în caz contrar, vom merge la Zlatna„, a precizat Mihai Dăscălescu, președintele Unirii Alba Iulia

În funcție de interesul televiziunilor, partida se poate disputa pe „Cetate”, sau în cazul în care se preferă nocturna, se dorește închirierea unei nocturne mobile, în caz contrar e posibilă disputarea jocului, pe „Minaur”, la Zlatna

*Bicheși: „Va fi o sărbătoare fotbalistică pentru Alba Iulia”

Antrenorul Adrian Bicheși: „FSCB reprezintă cel mai dificil adversar posibil, cea mai galonată echipă din România. Pentru noi va fi o sărbătoare fotbalistică, sper să ne rididăm la înălțimea momentului și să părăsim terenul cu capul sus. Mi-aș dori să jucăm acest meci pe Cetate, pentru a suporterii care de foarte mult timp nu au văzut pe viu o echipă de asemenea calibru

Ciprian Selagea: „Asta ne-am dorit, un adversar de calibru!”

Asta ne-am dorit să întâlnim o echipă mare a României. FSCB, Dinamo, CFR Cluj sau CSU Craiova. Ne bucurăm că vom întâlni cea mai titrată echipă din RomâniaAbia așteptăm meciul, știm că suntem buturuga mică, dar în fotbal se poate întâmpla orice și ne jucăm șansa până la final. E un meci foarte util pentru tinerii din echipă și pentru fotbalul albaiulian care cu acest prilej poate ieși din anonimat„, a declarat Ciprian Selagea, căpitanul divizionarei terțe.

Meciurile din 16-imi:

Unirea Alba Iulia – FCSB

Concordia Chiajna – Viitorul Constanța

FC Voluntari – FC Botoşani

Rapid Bucureşti – Turris Oltul Turnu Măgurele

Dacia Unirea Drăila – Dinamo

UTA – Poli Iaşi

Sporting Lieşti – CS Mioveni

Chindia Târgovişte – CFR Cluj

Progresul Spartac – „U” Cluj

Sportul Snagov – Universitatea Cluj

Bucovina Rădăuţi -Gaz Metan Mediaş

Luceafărul Oradea – Astra Giurgiu

Academica Clinceni – Hermannstadt

Csikszereda Miercurea Ciuc – Energeticianul

ASU Poli Timişoara – Sepsi OSK

CSM Slatina – Dunărea Călăraşi

Jocurile din şaisprezecimile, optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Gelozie extremă la Sebeș: O femeie a distrus geamurile unui BMW și Audi, ale amantei fostului soț. Ce au hotărât magistrații

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Gelozie extremă la Sebeș: O femeie a distrus geamurile unui BMW și Audi, ale amantei fostului soț. Ce au hotărât magistrații

O femeie din Alba s-a ales cu amânarea aplicării pedepsei închisorii de 6 luni, după ce, pe fondul geloziei, a distrus geamurile unor autoturisme, aparținând amantei fostului soț.

În cursul anului 2019, inculpata a aflat că soțul său avea o relație extraconjugală cu persoana vătămată, aspect care a determinat-o să o contacteze telefonic pe aceasta din urmă şi să caute să o întâlnească pentru a discuta cu privire la această situație.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ulterior, inculpata a constatat că persoana vătămată a început să vină periodic la un salon de manichiură situat pe strada 1 Mai, stradă pe care locuiește și inculpata, având convingerea că persoana vătămată a ales acest salon doar ca un gest de sfidare la adresa sa.

În seara zilei de 25.11.2020, persoana vătămată s-a deplasat cu autoturismul marca BMW la salonul de manichiură.

În momentul în care inculpata a trecut pe stradă pentru a ajunge la domiciliu a observat autoturismul și a luat hotărârea infracțională să-i spargă geamurile.

În acest sens inculpata s-a deplasat la domiciliu de unde a luat un obiect dur, o bucată de lemn, conform propriei declarații, și a revenit în fața imobilul la volanul autoturismul.

Așa cum rezultă din imaginile surprinse de camerele de supraveghere video montate pe imobil, în jurul orei 18:00, inculpata a coborât de la volan având în mână un obiect dur, s-a apropiat de autoturismul persoanei vătămate şi a lovit cu acel obiect în luneta autoturismului, aceasta spărgându-se.

După ce a spart geamul inculpata s-a urcat în autoturismul său şi a plecat de la faţa locului, persoana vătămată constatând distrugerile suferite de autoturism în momentul în care a părăsit salonul cu intenţia de a merge la domiciliu.

De asemenea, la data de 19.12.2022, în jurul orei 16:10, persoana vătămată s-a urcat la volanul autoturismului marca Audi A5, și a plecat de la locul de muncă.

În momentul în care s-a apropiat de un imobil de pe strada 1 Mai, imobil în care locuieşte inculpata, aceasta a ieşit în stradă în faţa autoturismului condus de persoana vătămată.

Persoana vătămată a oprit autoturismul, context în care inculpata s-a apropiat de portiera stânga faţă a autoturismului şi a lovit-o de mai multe ori cu o piatră pe care o ţinea în mână, provocându-i mai multe zgârieturi.

Persoana vătămată s-a panicat şi a plecat în grabă de la faţa locului, oprind ulterior în staţia de autobuz de pe strada 1 Mai pentru a constata ce avarii suferise portiera.

Inculpata s-a urcat la volanul autoturismului marca BMW X3 şi a plecat în urmărirea persoanei vătămate iar în momentul în care a ajuns la intersecţia străzilor Valea Frumoasei şi 1 Mai a observat autoturismul marca Audi oprit în staţia de autobuz.

Inculpata a pătruns pe strada 1 Mai pe sensul opus de mers şi a oprit paralel cu autoturismul persoanei vătămate.

În continuare, a deschis geamul portierei şi a lovit cu piatra parbrizul autoturismului marca Audi A5, geamul localizat în continuarea portierei stânga spate, pe care l-a spart, şi aripa stânga spate.

Hotărârea Judecătoriei Sebeș

„În baza art. 485 alin. (1) lit. a) Cod procedură penală, admite în totalitate acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeș cu inculpata, cercetată sub aspectul săvârşirii a două infracțiuni de distrugere în concurs real, fapte prevăzute și pedepsite de art. 253 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, și în consecință:

În temeiul art. 39 alin. 1 lit. b) Cod penal, stabilește în sarcina inculpatei pedeapsa cea mai grea de 5 luni închisoare la care adaugă un spor de 1 lună închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 3 luni închisoare), rezultând pedeapsa de 6 luni închisoare.

În baza art. 83 alin. (1) Cod penal, amână aplicarea pedepsei rezultante de 6 luni închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în hotărârea Judecătoriei Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Elevul sergent Călin Hartzos de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Matematică și calificare la etapa națională. Mențiune pentru un alt elev al școlii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Călin Hartzos de la Colegiul Militar din Alba Iulia a obținut premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Matematică și calificare la etapa națională. Mențiune pentru un alt elev al școlii.

Elevul sergent Călin Hartzos (clasa a XI-a) demonstrează din nou o înțelegere profundă a conceptelor matematice și o foarte bună pregătire la matematică. Studiază, exersează și explorează tainele matematicii, iar implicarea și pasiunea de care dă dovadă sunt răsplătite pe măsură.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cel mai recent premiu adjudecat de Călin este Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Matematică. Prin obținerea celui mai mare punctaj la anul de studiu, elevul colegiului militar s-a clasat primul în ierarhie, reușind astfel o nouă calificare la etapa națională. Pentru Călin, materia de clasa a XI-a a reprezentat o provocare, provocarea de a căuta soluții, de a trage concluzii și de a construi raționamente.

„Clasa a XI-a a reprezentat un an al schimbărilor din toate punctele de vedere, mai ales în matematică. Noile ramuri studiate, cunoscute ca matematici avansate, au reprezentat o provocare incitantă, care invită orice rezolvitor de probleme la o gândire „outside the box”. Aș dori să-i mulțumesc din adâncul inimii doamnei profesoare Anamaria Fuia pentru pregătirea și atenția acordate. Sper ca mai departe, munca să dea roade și la etapa națională a olimpiadei”, a mărturisit elevul sergent Călin Hartzos.

Tot la faza județeană a Olimpiadei de Matematică, elevul fruntaș Claudiu Stanciu (clasa a IX-a) a obținut Mențiune, sub coordonarea doamnei profesoare Emilia Ioniță.

Felicitări tuturor pentru rezultatele obținute, Călin îți dorim mult succes la etapa națională!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU în Alba Iulia: O terasă de lemn din zona Gării a fost cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Alba Iulia: O terasă de lemn din zona Gării a fost cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

Un incendiu a izbucnit joi, în jurul orei 11.00, în zona gării din Alba Iulia. O terasă din lemn a fost cuprinsă de flăcări.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea incendiului. Din informațiile preliminare este vorba despre un incendiu ce se manifesta la o terasă de lemn, a unui operator economic – alimentație.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit ISU Alba, în momentul de față se lucrează la localizarea și stingerea incendiului. Din fericire nu s-au înregistrat victime.

UPDATE| Incendiul a fost lichidat. A ars coperisul unei anexă pe suprafață de aproximativ 10 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare