Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia – CS Hunedoara 0-5 (0-3) | Umilință pe „Cetate”!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

La a doua apariție stagională în fața propriilor suporteri, Unirea Alba Iulia a avut parte de cel mai dificil examen stagional. Pe “Cetate”, formația “alb-negrilor” a abordat disputa cu gruparea de lângă furnale, liderul Seriei a 9-a, ce are maximum de puncte, din postura de “lanternă roșie”, fără nicio agoniseală în cele 270 de minute scurse și uniriștii au suferit un eșec drastic, un 0-5 (0-3) ce nu lasă loc de comentarii.

Laurențiu Buș a deschis scorul în minutul 6, reluare din 6 metri. Oaspeții și-au majorat avantajul în minutul 31, prin fostul jucător al Zlatnei, A. Bradu (șut, după o deviere), cu prima sa reușită în eșalonul terț și totodată în tricoul Hunedoarei (împrumutat de la Rapid). Hergheligiu (36, din apropiere) a desăvârșit umilința primului mitan ducând scorul la un drastic 0-3! Hergheligiu ((81) a realizat dubla după o acțiune a lui Simion și o pasă excelentă în fața porții. Același jucător a realizat hat-trick-ul în 87, după o lansare excelentă, pasă de 30 de metri venită de la R. Cristian.

*Sinescu: „Decalajul valoric evident a fost accentuat de momentele noastre de slăbiciune

Din păcate decalajul valoric evident a fost accentuat de momentele noastre de slăbiciune, ca să fiu elegant în exprimare, cu primele trei goluri făcute cadou. Sunt circumstanțe vitrege, știam aceste aspecte, nu dispunem de un lot numeric și valoric adecvat, și e păcat că toată truda depusă în aceste luni pălește în fața unor asemenea momente. Este o înfrângere grea, care doare. Nu am de gând să abdic, întruâct la urma urmei am întâlnit trei dintre protagonistele seriei în aceste 4 etape, turnirurile noastre sunt cu alți adversari”, a spus Valentin Sinescu,  după una dintre cele mai drastice înfrângeri din carieră.

Cea mai tânără distribuție a Seriei a 9-a, aceea a Unirii Alba Iulia (o medie de vârstă de 21 de ani și 8 luni), nu a rezistat prea mult în fața pretendentei la Liga a 2-a ce are 8 victorii în noul sezon, incluzând aici și partidele din Cupa României. CS Hunedoara are un parcurs impecabil, s-a distrat pe „Cetate” și are o eficacitate de invidiat, cu 16 goluri înscrise în 4 dispute!

Se anunță o întâlnire disproporționată, ținând cont că sunt față în față echipe aflate la extremele ierarhiei, cu FC Hunedoara în postura de favorită indiscutabilă a partidei, ținând cont de pretenții și intențiile declarate de a promova în Liga a 2-a, dar și de decalajul valoric.

*Sinescu, 5 înfrângeri din tot atâtea meciuri!

Adăugând celor 4 eșecuri din eșalonul terț și înfrângerea de la Galda de Jos din faza întâi a Cupei României, “alb-negrii” au ajuns la 5 insuccese sub comanda lui Valentin Sinescu, antrenor ce și-a asumat practic o misiune ce poate fi considerată sinucigașă în planul rezultatelor.

La nivelul eșalonului terț, unde a revenit la cerere, în 2016, acesta fiind al 6-lea campionat la rând, niciodată gruparea din Cetatea Marii Uniri nu a înregistrat o asemnea serie neagră, de 4 meciuri pierdute! Raportat la statistică, o situație similară în fotbalul albaiulian s-a mai înregistrat în urmă cu mai bine de un deceniu, în Liga a 2-a, în primul campionat după retrogradarea din Divizia A, stagiunea 2010-2011, când în finalul turului, noiembrie-decembrie 2010 s-au înregistrat eșecurile cu Silvania Șimleu Silvaniiei (1-2 pe “Cetate”), 0-4 la Iași, 0-2 la Arad cu UTA Arad și 1-2 cu FC Argeș. La acel meci din 4 decembrie 2010, Al. Giurgiu actualul căpitan unirist, a egalat în minutul (76), golurile vizitatorilor fiind marcate de A. Popa (64), M. Ion (79). În acel meci au evoluat G. Rotaru – Cl. Oară, M. Pistol, Soporan, M. Oprea – Fl. Sabou – Negură (39, F. Himcinschi; 65, Al. Giurgiu), N. Stanciu, C. Cristea/ cpt, Bălaş – Sg. Buş. Pe bancă V. Ignat – Schuller, Mercurian, G. Croitoru, Contor, sezon încheiat cu Adorian Himcinschi pe bancă, după plecarea lui Marius Baciu.

Echipe:

Unirea Alba Iulia: Bartok –Bârdea, Scrob, Mâlnă, V. Codrea, Mocanu – Pocol (71, Baksi), Haj (32, Sg. Tineiu), Dehelean, Al. Giurgiu/cpt – Cl. Morariu (90, An. Moldovan); rezerve Ciorgovean, Jurj, Oneț, Lupea. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

CS Hunedoara: Lefter – Vlad, Gomes, F. Iacob, Trășcan, Bradu, Giura, Simion, Hergheligiu, Arnăutu, L. Buș; rezerve D. Moldovan, A. Dumitru, R. Cristian, Lupșor, Bortaș, da Motta, Hlubik. Antrenor Florin Maxim.

Arbitri D. Lunca (Cluj-Napoca), A. Revnic (Cluj-Napoca), B. Vasile (Sibiu) Observatori I. Orosfoian (Tg. Mureș), Cl. Ștefănuți (Năsăud)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea