Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Alba Iulia continuă “roller coaster”-ul! “Alb-negrii”, primii bani din 2021: o lună și jumătate din restanțe!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia continuă “roller coaster”-ul ce-i marchează existența ultimilor ani din punct de vedere financiar. Zilele trecute, după apariția precedentului articol pe această temă, echipierii divizionarei terțe, ce nu primiseră niciun ban în 2021, au încasat o mică parte din datorii, respectiv o lună și jumătate din contractele restante.

Plata s-a făcut din suma de 200.000 de lei, votată în luna aprilie de consilierii locali, care însă nu poate fi utilizată pentru plătirea ratelor contractuale din urmă. Este o firavă rază de soare în contextul perioadei critice traversate de “alb-negri” în ultimele luni, în condițiile în care echipierii formației conduse de Adrian Bicheși aveau la activ 8 luni în care luaseră un singur salariu (în decebrie 2020, aferent lunii septembrie).

*Nesiguranță periculoasă

Perspectiva rămâne în continuare la fel de nesigură, trăgându-se nădejdea încasării altor bani de pe urma unui eventual transfer al lui Stanciu, tocmai pentru o supraviețuire pe termen scurt. În fapt, pentru a se stopa această chinuială inutilă și deloc propice mult visatei performanțe, echipa fanion a județului are nevoie de cu totul altceva. Respectiv de modelul patentat de alte formații din Liga a 3-a din Alba, Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, Industria Galda de Jos (până în iarnă), Performanța Ighiu (până la un moment dat), adică de o implicare serioasă a autorităților locale, care să sprijine în mod constatnt echipa de seniori printr-o finanțare permanentă. Ca o paranteză, la celelalte trei conjudețene fotbaliștii au plecat în vacanță cu “banii la zi”!!!

În toamnă, după aproape un deceniu, în contexul campaniei electorale, divizionara terță a primit suma de 400.000 de lei de la Consiliul local al municipiului Alba Iulia, pe fond de campanie electorală. O nouă alocare bugetară s-a produs după șase luni, însă este insuficientă și nu poate fi soluția unui proiect viabil.

*În 2020, la un pas de excludere!

Din 2016, când a revenit pe a treia scenă fotbalistică, la cerere, Unirea Alba Iulia a avut o electroardiogramă sinuoasă în plan financiar, existența echipei depinzând total de banii încasați în urma transferurilor lui Nicolae Stanciu, internaționalul român ce a plecat în Belgia (Anderlecht), Cehia (Sparta Praga), Arabia Saudită (Al Ahli), Cehia (Slavia Praga). O mica oază de liniște, când s-au implicat Mihai Oancea și Gicu Grozav, urmată de luni întregi de incertitudine și multiple perioade de neplată. Ultimul exemplu a fost oferit în primăvara anului trecut când, rușinos, Unirea Alba Iulia nu s-a prezentat la meciul de acasă cu Viitorul Șelimbăr, pierdut la “masa verde”.

O a doua neprezentare, la Bistrița, ar fi însemnat o umilință pentru istoria unui club înființat în 1924, adică în urmă cu 97 de ani, respectiv excluderea! A venit pandemia de coronavirus, cu înghețarea campionatului, apoi au intrat banii de la Al Ahli, în jur de 260.000 de dolari. S-au achitat restanțele acumulate la jucători în 2019, alte datorii, lucrurile s-au reglat, însă banii s-au sfârșit. Așa nu se poate continua la nesfârșit, nu se poate aborda un proiect pe termen mediu și lung bazându-te doar pe “injecțiile” financiare venite grație lui Nicolae Stanciu, devenit principalul sponsor al echipei de unde a plecat în fotbalul mare! Ar însemna o perpetuare periculoasă a păcălelii…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea