Rămâi conectat

Actualitate

Ungaria, acuzată de Ucraina că ar vrea să anexeze Transcarpatia: „Vor gaz rusesc cu reducere? Sau poate pentru că ei visează la Transcarpatia noastră?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ungaria, acuzată de Ucraina că ar vrea să anexeze Transcarpatia: „Vor gaz rusesc cu reducere? Sau poate pentru că ei visează la Transcarpatia noastră?”

Ucraina a acuzat Ungaria că ar vrea sa anexeze regiunea Transcarpatia, din simplul motiv că Budapesta nu livrează arme Ucrainei.

Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk, a criticat Ungaria pentru că a refuzat să susțină sancțiunile împotriva Rusiei și și-a exprimat, de asemenea, suspiciunile că autoritățile maghiare ar vrea să anexeze regiunea transcarpatică a Ucrainei, care în trecut făcea parte din Imperiul Austro-Ungaria.

„Modul în care conducerea oficială a Ungariei tratează Ucraina în ultima vreme este chiar mai rău decât cel al unora dintre statele satelit ruse din fosta Uniune Sovietică. Cu siguranță va fi o surpriză neplăcută, mai ales pentru ucrainenii maghiari, pe mulți dintre care îi cunosc personal.

Ungaria nu susține sancțiunile. Ei nu furnizează arme. Nu permit tranzitul proviziilor de arme din alte țări. Ei spun „nu” la aproape orice. Foarte puțin diferențiază retorica Budapestei oficiale de poziția deschis pro-rusă.

De ce? Asta pentru că vor gaz rusesc cu reducere? Sau poate pentru că ei visează în tăcere la Transcarpatia noastră?

Dar oamenii din Ungaria? Vor să fie ei cei care încearcă să ne înjunghie în spate în timp ce suntem în situații dificile? De ce? Pentru un pic din documentul rusesc?

În această ciocnire civilizațională, Ungaria este puțin probabil să reușească să se încurce cu rușii și să pradă războiul în același timp.

Ungaria ar trebui să ia doar partea dreaptă, cea a lumii civilizate. Fără greșeli ale celui de-al Doilea Război Mondial când Ungaria a făcut o alegere greșită. Da, alegerea corectă este întotdeauna grea la început, dar este ușor de trăit în viitor. Tocmai de aceea alegerea este corectă”, a spus Irina Vereșciuk.

Context

Luni, ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a declarat că țara sa nu va sprijini încă impunerea de sancțiuni largi ale UE împotriva Rusiei în domeniul energiei, inclusiv al aprovizionării cu petrol și gaze. Potrivit acestuia, Budapesta este, de asemenea, împotriva creării unei zone de excludere a zborului în Ucraina, deoarece astfel de propuneri ar putea duce la „lupte în aer”. Anterior, premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa nu va urma exemplul SUA în interzicerea comerțului cu energie cu Rusia. Ungaria și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirea cu privire la situația cu privire la drepturile etnicilor maghiari din Ucraina, a blocat multă vreme integrarea Ucrainei în NATO din cauza legii lingvistice, care îi privează pe etnicii maghiari de dreptul de a primi educație în liceu în localitatea natală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Aproape jumătate dintre joburile scoase în piață aparțin angajatorilor mici și foarte mici

Unirea Ziarul

Publicat

în

Aproape jumătate dintre joburile scoase în piață aparțin angajatorilor mici și foarte mici Aproape 7.500 de companii mici şi foarte mici, cu cel mult 50 de angajaţi, au scos în piaţă mai mult de 50.000 de joburi de la începutul anului şi până acum, potrivit unei platforme de recrutare. Raportat la cele 120.000 de joburi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea