Ziarul Unirea

Undă verde pentru deschiderea magazinului LIDL la Alba Iulia după aprobarea ultimelor reglementări urbanistice

În sedinţa de marţi a Consiliului Local Alba Iulia a fost supusă aprobării documentaţia proiectului privind amplasarea complexului comercial LIDL, în cartierul Cetate, la intersecţia străzilor Lalelelor şi Ion Lăncrănjan.

Poiectul propune amenajarea zone mixte pe suprafaţa de 6.240 mp, în vederea amplasării unui complex comercial pe un nivel, pentru vânzarea de produse alimentare şi nealimentare şi amenajarea parcării aferente şi a zonei de circulaţie pietonală şi auto. Terenul se află în prezent în proprietate privată, iar proiectul prevede zonă de construcţii pe o suprafaţă de 3.664 mp, spaţii verzi 785 mp, zona acces auto şi pietoni 785 mp, completată cu 504 mp pentru circulaţie auto şi alţi 504 mp pentru circulaţia pietonilor.

ELIT

Se propune menţinerea reglementărilor de circulaţie pe străzile adiacente Lăncrănjan şi Lalelelor, cu două accese auto, din fiecare arteră, spre complexul comercial. Parcarea va avea 75 de locuri.

Terenul aflat în proprietatea lui Nicolae şi Ana Coşer şi Mihaela Grecu este sub incidenţa reglementărilor străzii Ion Lăncrănjan, artera de categoria II şi a fost reglementat juridic cu schimbarea categoriei de folosinţă din arator în drum”, se mai arată în raportul de specialitate.

Retailerul german LIDL folosește, în medie, pentru magazin, o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi, la care se adaugă o suprafaţă dublă pentru parcare. În judeţul Alba, LIDL mai deţine magazine, în Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir. Media angajaţilor pentru fiecare supermarket  LIDL este cuprinsă între 30 şi 50 de oameni. Una dintre caracteristicile acestui lanţ de supermarketuri este că 80% dintre produsele comercializate sunt marcă proprie.

Deschiderea unui supermarket LIDL la Alba Iulia este foarte aştepatată în condiţiile în care cele deja existente – Kaufland, Penny şi Profi fie practică preţuri mari, fie au o ofertă limitată.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

romanul de serviciu 27 februarie 2013 at 19:16

LIDL. …..fratele mai mi a lui Kaufland.

Maty 27 februarie 2013 at 20:28

Poate asa le baga cineva mintea in cap nesimtitilor de la Kaufland. Voi stiti ca in Alba se practica preturi mai mari decat in Cj sau Sb la acelasi tip de produse?

Take 27 februarie 2013 at 22:29

normal ca la K sunt preturi mai mari ca in alte orase.. aici are cvasi-monopol de atatia ani…

credeti? 28 februarie 2013 at 10:56

Credeti ca la Lidl or sa fie preturile mai mici ? Apoi sa vedeti si electrice si electronice ce calitate au !

dolfi 28 februarie 2013 at 11:16

nu stiu ce sa cred, doar ca numele de familie al proprietarilor acelui teren imi suna foarte cunoscut 😛

Stareta 28 februarie 2013 at 11:43

Coser Nicolae cu familia are multe terenuri in Alba Iulia. A avut grija se se improprietareasca el si familia lui dupa revolutie cu terenuri in toate partile orasului.Cred ca dupa revolutie a ocupat ceva functie in primarie sau prefectura, in comisia de inproprietarire sau asa ceva. A lucrat direct la sursa.Daca si pe soacra lui Grecu Rafila, care nu este din Alba Iulia ,a facut-o proprietara unor terenuri din oras pe care apoi le-a vandut, ce va mai mira.Prin 1996 avea deschis intr-o casa ,cred ca pe Olteniei un atelier de portelan .A facut bani grei din vanzarea terenurilor si inca mai face.Numai ca Dumnezeu nu doarme .

Comentariile sunt oprite