Rămâi conectat

Politică Administrație

Undă verde pentru deschiderea magazinului LIDL la Alba Iulia după aprobarea ultimelor reglementări urbanistice

Ziarul Unirea

Publicat

în

În sedinţa de marţi a Consiliului Local Alba Iulia a fost supusă aprobării documentaţia proiectului privind amplasarea complexului comercial LIDL, în cartierul Cetate, la intersecţia străzilor Lalelelor şi Ion Lăncrănjan.

Poiectul propune amenajarea zone mixte pe suprafaţa de 6.240 mp, în vederea amplasării unui complex comercial pe un nivel, pentru vânzarea de produse alimentare şi nealimentare şi amenajarea parcării aferente şi a zonei de circulaţie pietonală şi auto. Terenul se află în prezent în proprietate privată, iar proiectul prevede zonă de construcţii pe o suprafaţă de 3.664 mp, spaţii verzi 785 mp, zona acces auto şi pietoni 785 mp, completată cu 504 mp pentru circulaţie auto şi alţi 504 mp pentru circulaţia pietonilor.

Se propune menţinerea reglementărilor de circulaţie pe străzile adiacente Lăncrănjan şi Lalelelor, cu două accese auto, din fiecare arteră, spre complexul comercial. Parcarea va avea 75 de locuri.

Terenul aflat în proprietatea lui Nicolae şi Ana Coşer şi Mihaela Grecu este sub incidenţa reglementărilor străzii Ion Lăncrănjan, artera de categoria II şi a fost reglementat juridic cu schimbarea categoriei de folosinţă din arator în drum”, se mai arată în raportul de specialitate.

Retailerul german LIDL folosește, în medie, pentru magazin, o suprafaţă de aproximativ 1.200 metri pătraţi, la care se adaugă o suprafaţă dublă pentru parcare. În judeţul Alba, LIDL mai deţine magazine, în Sebeş, Aiud, Blaj, Cugir. Media angajaţilor pentru fiecare supermarket  LIDL este cuprinsă între 30 şi 50 de oameni. Una dintre caracteristicile acestui lanţ de supermarketuri este că 80% dintre produsele comercializate sunt marcă proprie.

Deschiderea unui supermarket LIDL la Alba Iulia este foarte aştepatată în condiţiile în care cele deja existente – Kaufland, Penny şi Profi fie practică preţuri mari, fie au o ofertă limitată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea