Rămâi conectat

Actualitate

UNBR doreşte împărţirea avocaţilor în 4 categorii de competenţă profesională. Ce schimbări majore pot veni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis către toate barourile din ţară solicitarea de a-şi exprima punctul de vedere cu privire la iniţiativa pe care UNBR o are cu privire la modificarea competenţelor profesionale ale avocaţilor. Comisia constituită de Consiliul UNBR propune împărţirea avocaţilor în trei categorii, pe lângă avocaţii stagiari. Astfel vor exista avocaţi  definitivi: cei care vor putea pune concluzii doar la judecătorii şi tribunale, cei care vor putea pune concluzii şi la instanţele curţilor de apel, şi – categoria cea mai „avansată” – cei care vor putea pune concluzii la toate instanţele, inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Curtea Constituţională a României.

Un avocat va putea pune concluzii la curţile de apel daca are o vechime neîntreruptă în profesie de cel puţin 3 ani de la dobândirea calităţii de avocat definitiv, iar la ÎCCJ şi CCR doar după o vechime de 5 ani, a doua condiţie fiind aceea de a se înscrie şi a fi declarat admis la un examen de dobândire a dreptului de a pune concluzii la aceste instanţe superioare.

Barourile ar trebui să-şi exprime punctul de vedere al membrilor referitor la aceste propuneri până cel târziu pe data de 28 ianuarie 2014, astfel încât Comisia Permanenta a U.N.B.R. din 31 ianuarie 2014 sa finalizeze proiectul in raport de opţiunea de politici profesionale de perspectivă agreata de Corpul profesional al avocaţilor, conform avocatura.com.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea