Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un tronson de peste 2,5 km al drumului comunal DC 112 din comuna Hopârta va fi modernizat: Undă verde din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tronson de peste 2,5 km al drumului comunal DC 112 din comuna Hopârta va fi modernizat: Undă verde din partea APM Alba

Primăria comunei Hopârta a primit aviz de mediu pentru proiectul „Modernizare drum communal DC Silivas, comuna Hoparta, judeţul Alba”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Amplasamentul prezentului proiect se află în extravilanul comunei Hopârta, pe drumul comunal DC112, care asigură legătura dintre localitatea Silivas din comuna Hopârta, judeţul Alba, cu Oraşul Ocna Mureş, în lungime de 2.564,00 m.

Realizarea investiţiei presupune: Modernizarea sistemului rutier prin completare si reprofilare cu piatra sparta, respectiv realizarea unui strat de legătură si unul de uzura; Consolidarea acostamentelor cu balast; Decolmatarea şanţurilor existente; Decolmatarea podeţelor existente, precum si realizarea camerelor de cădere si a timpanelor aferente acestora; Executarea podeţelor noi prevăzute in proiect; Executarea platformelor de încrucişare prevăzute in proiect; Asigurarea continuităţii scurgerii apelor prin realizarea podeţelor care intersectează drumurile laterale; Amenajarea si modernizarea drumurilor laterale pe lungimile considerate.

Lungime drum 2564 m, suprafaţa carosabila 10.256 mp, suprafaţa acostament cu piatra 2564 m, suprafaţa şanţuri 2564 m, suprafaţa construita 15 000 mp. Viteza de proiectare 30 km/h.

În plan şi profil longitudinal, se recomandă proiectarea unor elemente geometrice corespunzătoare unor viteze de bază de 30km/h. În cazuri izolate, pentru evitarea demolărilor de clădiri, mutărilor de instalaţii şi, implicit, a exproprierilor de terenuri, proiectantul va putea reduce viteza de proiectare pentru rezolvarea unor racordări în plan. Fiind vorba de un drum de clasa tehnica V, nu se vor proiecta lucrări de supralărgire/supraînălţare în curbe decât dacă spaţiul ermite acest lucru.

Traseul în plan al drumului urmăreşte în general traseul existent, dar în condiţiile prevăzute de reglementările tehnice în vigoare cu privire la amenajarea în plan a curbelor (STAS 863/85).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea