Rămâi conectat

Actualitate

Un tânăr judecător din Alba, recent pensionat, a intrat în politică: Ce partid a ales și de ce a făcut pasul

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Un tânăr judecător din Alba, recent pensionat, a intrat în politică: Ce partid a ales și de ce a făcut pasul

Fostul vicepreședinte al Curții de Apel Alba Iulia, judecătorul Aurelian Mocan, s-a înscris ca și membru în Partidul Național Liberal.

Contactat de ziarulunirea.ro, fostul magistrat a declarat că a ales să aparțină acestui partid datorită tradiției benefice a acestuia, precum și a lipsei de derapaje.

Întrebat de ziarulunirea.ro dacă va candida la alegerile din 2024, Aurelian Mocan a transmis că, momentan, este mult prea devreme pentru o asemenea decizie.

Citește și: Judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia și fost vicepreședinte al instanței se pensionează

Mocan a absolvit în 1996 Facultatea de Drept, din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca diploma de licenţă fiind eliberată de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Din 1997 şi până în 2003 a fost judecător la Judecătoria Alba Iulia, iar apoi a avansat în funcţie şi a fost numit vicepreşedinte al instanţei. Din 2003 şi până în 2013 a fost judecător al Tribunalului Alba. A activat la Curtea de Apel din 2013.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în urmă cu cinci luni decretele pentru eliberarea din funcţie a mai multor magistraţi, ca urmare a pensionării acestora, printre care și cea a lui Aurelian Mocan.

Ca și purtător de cuvânt al instituției, a avut o relație foarte bună cu presa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se dau pensiile în luna martie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card

Unirea Ziarul

Publicat

în

Când se dau pensiile în luna martie 2024. Când începe plata prin poșta și pe ce dată se virează pe card Potrivit informațiilor furnizate de Casa de Pensii, în conformitate cu programul stabilit, primele pensii distribuite sunt cele livrate de către poștași încă din primele zile ale lunii martie. în luna curentă, există o mică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea