Rămâi conectat

Actualitate

Un preot a lăsat mortul lângă groapă pentru că rudele nu au avut 1.100 de lei, tariful lui de înmormântare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un preot a lăsat mortul lângă groapă pentru că rudele nu au avut 1.100 de lei, tariful lui de înmormântare

Preotul satului a refuzat complet să înmormânteze un bărbat pentru că familia nu a avut banii necesari pentru a-i achita acestuia tariful cerut. 1.100 de lei era suma pentru care popa A. Crețu, din comuna vasluiană Laza, s-ar fi deplasat pentru a face cele creștinește pentru omul mort care trebuia dus la groapă.În plus, i-ar fi obligat pe oameni să cumpere aproape două cutii cu lumânări. Aşa susţin rudele defunctului.

Am mers să discutăm cu preotul şi să stabilim ce este de făcut creştineşte pentru înmormântare. Aşa am aflat că trebuie să plătim 1.100 de lei. I-am spus că noi nu avem de unde să scoatem atâţia bani, că avem şi alte cheltuieli”, susţine Gheorghe Spiridon, fiul bărbatului decedat, pentru publicația locală bzi.ro.

„Părintele nu a acceptat nicicum. Am vrut să vedem cine-i acest preot neîndurător şi cu inima de piatră. Poate explica preotul cum e posibil să ceri bani, şi nu puţini, pentru înmormântare, ştiind că iei de la gură unor oameni necăjiţi”, a spus o altă rudă.

Revoltaţi, membrii familiei au reclamat situaţia la Protopopia Vaslui, iar cazul a ajuns în atenţia Episcopiei Huşilor, mai scrie sursa citată.

“Este regretabil ce s-a întâmplat. Reclamaţia a fost înregistrată la Protoierie şi noi am cercetat acele nemulţumiri. Părintele a fost sancţionat şi i s-a pus în vedere să nu mai repede situaţia” au spus reprezentanţii Protopopiei Vaslui.

sursa: bzi.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea