Rămâi conectat

Actualitate

Un poliţist din Aiud s-a spânzurat ieri în sediul subunităţii sale de poliţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agentul şef principal de poliţie Ivan Ilieşu, de 46 de ani, subofiţer criminalist în cadrul Poliţiei Aiud, s-a spânzurat ieri dimineaţă într-un garaj din incinta subunităţii de poliţie unde era angajat. Trupul neînsufleţit a fost descoperit de un coleg, ieri dimineaţă, în jurul orei 9.30. „Agentul era în afara programului de lucru şi s-a deplasat, în această dimineaţă (n. r. 13 februarie) la locul său de muncă fără a fi solicitat”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. Pentru că nu era în timpul orelor de program, Ivan Ilieşu a ajuns la poliţia Aiud îmbrăcat în trening şi, cu ajutorul unei frânghii pe care o avea asupra lui, şi-a pus planul ultimativ în aplicare.Pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de un procuror criminalist. Poliţistul era încadrat în poliţie din anul 1990 şi îşi desfăşura activitatea în cadrul Poliţiei municipiului Aiud – compartimentul Criminalistică. În biroul acestuia a fost găsit un bilet redactat pe computer, prin care îşi cere scuze pentru disconfortul creat prin fapta sa şi prin care spune că nu are nimănui nimic de reproşat, dimpotrivă mulţumeşte pentru toate clipele petrecute împreună. Mai mult, încearcă să explice gestul ultimativ scriind în biletul de adio că a văzut sinuciderea ca singură soluţie la o situaţie pe care o vede „fără ieşire şi în care a intrat singur”. Pe hârtia listată la imprimantă a completat, de mână cu majuscule, o rugăminte: „nu vărsaţi pentru mine nici măcar o lacrimă pentru că nu merit”.
Superiorii poliţistului spun că  acesta „nu avea probleme de serviciu şi era apreciat pentru activitatea sa”. În cadrul competiţiei „Poliţia în slujba comunităţii” ediţia  a III-a, din 2007, pe atunci agentul şef de poliţie Ivan Ilieşu a primit o diplomă de merit pentru întreaga activitate profesională.
Poliţistul a lăsat în urmă o soţie şi un băiat de 17 ani. Colegii de muncă sunt încă şocaţi de gestul ultimativ al poliţistului. „Fapta acestuia este regretată de colectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”, se arată în comunicatul IPJ Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Noua formula de calcul a pensiilor 2024. Cum se vor recalcula pensiile. Ce prevede noua lege? Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat la Antena 3, care este formula din noua lege a pensiilor pentru recalcularea veniturilor pensionarilor Noua formula de calcul a pensiilor 2024 prevăzută în legea pensiilor care va intra în vigoare la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea