Un poliţist din Aiud s-a spânzurat ieri în sediul subunităţii sale de poliţie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Agentul şef principal de poliţie Ivan Ilieşu, de 46 de ani, subofiţer criminalist în cadrul Poliţiei Aiud, s-a spânzurat ieri dimineaţă într-un garaj din incinta subunităţii de poliţie unde era angajat. Trupul neînsufleţit a fost descoperit de un coleg, ieri dimineaţă, în jurul orei 9.30. „Agentul era în afara programului de lucru şi s-a deplasat, în această dimineaţă (n. r. 13 februarie) la locul său de muncă fără a fi solicitat”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. Pentru că nu era în timpul orelor de program, Ivan Ilieşu a ajuns la poliţia Aiud îmbrăcat în trening şi, cu ajutorul unei frânghii pe care o avea asupra lui, şi-a pus planul ultimativ în aplicare.Pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de un procuror criminalist. Poliţistul era încadrat în poliţie din anul 1990 şi îşi desfăşura activitatea în cadrul Poliţiei municipiului Aiud – compartimentul Criminalistică. În biroul acestuia a fost găsit un bilet redactat pe computer, prin care îşi cere scuze pentru disconfortul creat prin fapta sa şi prin care spune că nu are nimănui nimic de reproşat, dimpotrivă mulţumeşte pentru toate clipele petrecute împreună. Mai mult, încearcă să explice gestul ultimativ scriind în biletul de adio că a văzut sinuciderea ca singură soluţie la o situaţie pe care o vede „fără ieşire şi în care a intrat singur”. Pe hârtia listată la imprimantă a completat, de mână cu majuscule, o rugăminte: „nu vărsaţi pentru mine nici măcar o lacrimă pentru că nu merit”.
Superiorii poliţistului spun că  acesta „nu avea probleme de serviciu şi era apreciat pentru activitatea sa”. În cadrul competiţiei „Poliţia în slujba comunităţii” ediţia  a III-a, din 2007, pe atunci agentul şef de poliţie Ivan Ilieşu a primit o diplomă de merit pentru întreaga activitate profesională.
Poliţistul a lăsat în urmă o soţie şi un băiat de 17 ani. Colegii de muncă sunt încă şocaţi de gestul ultimativ al poliţistului. „Fapta acestuia este regretată de colectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”, se arată în comunicatul IPJ Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

5 Comentarii

costelus2011 14 februarie 2011 at 8:36

asta e, dupa atata profesionalism al conducerii acestui minister celor mici nu le mai ramane de cat acest ultim gest……..nu vedeti……….se pare ca si acestia……….. o duc foarte bine………..

blabla 14 februarie 2011 at 14:48

usor de dat vina pe cineva, meteahna noastra a romanilor. este o stire si atat pana una alta.

Valentine's 14 februarie 2011 at 15:25

Da tu cu cine vorbesti mai „blabla”-stule?

cetatean 14 februarie 2011 at 15:17

Bun,omul suferea de depresie severa,stiu ca politistii printre altii sunt anual testati medical si psihologic.Cine a facut ex. psihologic nu a sesizat depresia?Sotia care il cunostea bine nu a sesizat nimic?Pentru ca daca era corect tratat putea fi salvat.

andrei 14 februarie 2011 at 19:11

nu-i de mirare cu asemenea sef…la aiud se mai poate astepta si la altele…

Comentariile sunt oprite