Rămâi conectat

Actualitate

Un poliţist din Aiud s-a spânzurat ieri în sediul subunităţii sale de poliţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agentul şef principal de poliţie Ivan Ilieşu, de 46 de ani, subofiţer criminalist în cadrul Poliţiei Aiud, s-a spânzurat ieri dimineaţă într-un garaj din incinta subunităţii de poliţie unde era angajat. Trupul neînsufleţit a fost descoperit de un coleg, ieri dimineaţă, în jurul orei 9.30. „Agentul era în afara programului de lucru şi s-a deplasat, în această dimineaţă (n. r. 13 februarie) la locul său de muncă fără a fi solicitat”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba. Pentru că nu era în timpul orelor de program, Ivan Ilieşu a ajuns la poliţia Aiud îmbrăcat în trening şi, cu ajutorul unei frânghii pe care o avea asupra lui, şi-a pus planul ultimativ în aplicare.Pentru efectuarea cercetărilor şi stabilirea împrejurărilor concrete în care s-a produs evenimentul, la faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare complexă, condusă de un procuror criminalist. Poliţistul era încadrat în poliţie din anul 1990 şi îşi desfăşura activitatea în cadrul Poliţiei municipiului Aiud – compartimentul Criminalistică. În biroul acestuia a fost găsit un bilet redactat pe computer, prin care îşi cere scuze pentru disconfortul creat prin fapta sa şi prin care spune că nu are nimănui nimic de reproşat, dimpotrivă mulţumeşte pentru toate clipele petrecute împreună. Mai mult, încearcă să explice gestul ultimativ scriind în biletul de adio că a văzut sinuciderea ca singură soluţie la o situaţie pe care o vede „fără ieşire şi în care a intrat singur”. Pe hârtia listată la imprimantă a completat, de mână cu majuscule, o rugăminte: „nu vărsaţi pentru mine nici măcar o lacrimă pentru că nu merit”.
Superiorii poliţistului spun că  acesta „nu avea probleme de serviciu şi era apreciat pentru activitatea sa”. În cadrul competiţiei „Poliţia în slujba comunităţii” ediţia  a III-a, din 2007, pe atunci agentul şef de poliţie Ivan Ilieşu a primit o diplomă de merit pentru întreaga activitate profesională.
Poliţistul a lăsat în urmă o soţie şi un băiat de 17 ani. Colegii de muncă sunt încă şocaţi de gestul ultimativ al poliţistului. „Fapta acestuia este regretată de colectivul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba”, se arată în comunicatul IPJ Alba.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan se ÎNCHIDE începând de joi: Sectoare de drum care vor fi vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan se ÎNCHIDE începând de joi: Sectoare de drum care vor fi vizate

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, având în vedere cele mai recente prognoze meteorologice, sectoare de drum de pe Transalpina şi Transfăgărăşan vor fi închise începând de joi, de la ora 7:00, relatează News.ro.

„Având în vedere ultimele prognoze meteorologice şi pentru siguranţa participanţilor la trafic s-a luat decizia ca, începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulaţia rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 – km 59+800); DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)”, anunţă luni CNAIR.

Elit - Gustul Desăvârșit

CNAIR afirmă că a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să menţină circulaţia deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea o reprezintă integritatea şi viaţa celor care merg pe drum.

Reprezentanții CNAIR recomandă conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenţie şi să respecte semnalizările şi atenţionările oficiale.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 şi pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

BANI de la Guvern pentru familiile cu venituri mici: 500 de lei/familie, ajutor pentru curent, gaze, căldură, lemne

Ziarul Unirea

Publicat

în

BANI de la Guvern pentru familiile cu venituri mici: 500 de lei/familie, ajutor pentru curent, gaze, căldură, lemne

Familiile cu bani puțini ar putea fi ajutate de Guvern pentru a putea trece peste iarnă mai ușor, prin utilizarea unor sume de bani virate către acestea.

Guvernul ar putea acorda fiecărei familii cu venituri reduse un ajutor în bani în valoare de 500 de lei, pe card, sumă din care vor putea fi plătite, la alegere, facturi la energie electrică, gaze, căldură, sau pentru lemne de foc. O decizie finală este așteptată în coaliția de guvernare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, a explicat luni, la Antena 3, că schema de ajutor ar putea să fie următoarea: Guvernul se gândește să acorde câte 100 de lei/lună pentru fiecare „punct de consum”, adică pentru fiecare gospodărie, pe perioada noiembrie 2021 – martie 2022, iar toți banii să fie acordați o singură dată, întreaga sumă urmând să fie virată pe un card.

Ajutorul ar putea merge către familiile în care care membrii ei au venituri sub 2.000 de lei, a adăugat ministrul.

Decizia finală trebuie luată în coaliția de guvernare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un kilowatt în PLUS îi poate costa pe români 130 de lei: Curent mai scump pentru cei care depășesc 300 de kWh

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un kilowatt în PLUS îi poate costa pe români 130 de lei: Curent mai scump pentru cei care depășesc 300 de kWh

În cursul zilei de vineri, 11 noiembrie, primul ministru Nicolae Ciucă a anunţat că Executivul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care se va menţine preţul la energie electrică pentru consumatorii casnici de 0,68 lei pentru cei care consumă până la 100 de Kwh pe lună şi 0,80 lei pentru cei care consumă între 100 şi 255 de kWh pe lună.

Guvernul va menţine preţul de 1 leu pentru IMM-uri şi vor asigura un preţ pentru marii consumatori de 1,3 lei.

Românii care consumă peste 255 de kWh vor beneficia de asemenea de acelaşi preţ de 1,3 lei, cu specificaţia că diferit faţă de prevederile anterioare, cei care consumă peste 255 kWh vor plăti primii 255 de kWh la valoarea de 0,80 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

După schimbarea Ordonanței de urgență, un singur kWh ne poate aduce 130 de lei în plus la factură.

Unii români vor plăti pe un kWh mai mult ca firmele. Este vorba despre cei care vor avea un consum mai mare de 255 de kWh/lună.

Cât plătim la factura de energie electrică în funcţie de consum

– consum până în 100 kWh lunar: 0,68 lei/kWh

– consum între 100-255 kWh lunar: 0,80 lei/kWh

– consum între 255-300 kWh lunar: 1,3 lei/kWh pentru tot ce depășește 255 kWh

– 1 leu/kWh – pentru IMM-uri

– consum peste 300 kWh lunar: 1,3 lei/kWh

Cât plătim la factura de energie electrică dacă depăşim 300 kWh

– consum 300 kWh – factură 262 lei

– consum 301 kWh – factură 391 lei

– NOUTATE: preț fix de maxim 1,3 lei/kWh pentru un consum care depășeste 255KWh/lună

– NOUTATE: preț fix de maxim 1,3/kWh pentru industria mare/marii consumatori

Sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea