Un nou talent albaiulian în sportul sub panou: Maria Pop (LPS Alba Iulia), la “Perform Summer Camp” şi în “cărţi” pentru lotul naţional

Maria Pop este un nouă jucătoare promiţătoare a baschetului albaiulian, talentata jucătoare fiind antrenată de Valentin Urian la LPS Alba Iulia. Recent, Federaţia Română de Baschet a invitat-o la “Perform Summer Camp”, acţiune ce se va desfăşura între 6 şi 11 august la Sighetul Marmaţiei. FRF iniţiază astfel un proces de monitorizare şi raportare pentru generaţia 2004, fiind în fapt a doua acţiune de selecţie pentru lotul naţional la respectiva categorie de vârstă. Colegă la LPS Alba Iulia cu Diana Ignat, jucătoare ajunsă în vederile echipelor naţionale la diverse categorii de vârstă şi în lotul CSU LPS Alba Iulia în ediţia trecută când echipa din Cetatea Marii Unirii a activat în eşalonul secund, Maria Pop se anunţă o baschetbalistă de mare perspectivă.

Maria este din anul 2004, dar evoluează la generaţia 2001 şi 2002, iar la turneul final Under 16 a fost titulară. Este una dintre cele mai talentate jucătoare cu care am lucrat”, a precizat antrenorul Valentin Urian (LPS Alba Iulia). În 2016, Maria Pop a devenit, cu LPS Alba Iulia, vicecampioană naţională la Under 14.

ELIT

Alba Iulia produce în continuare baschetbaliste, exemple în acest sens, în diverse generaţii, fiind Andreea Beldian, Mihaela Gherman, Andreea Fleşer, Diana Ignat, Alexandra Bobar sau Ionela Ţetcu.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...