Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou succes al Asociației Alba Iulia Infrastructură în problema plății parcărilor publice: Plăta abonamentului anual de 300 de lei, introdusă pe aplicația electronică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a sesizărilor Asociației Alba Iulia Infrastructură în problema plății parcărilor publice, conducerea primăriei a pus pe aplicația electronică și posibilitatea plății abonamentului anual de 300 de lei.

Reprezentanții Asociației spun că nu se vor opri aici și vor depune un proiect de H.C.L. pentru modificarea regulamentului pentru plata parcărilor publice.

Principalele premise avute în vedere pentru redactarea unui nou Proiect de Regulament de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice cu plată din Municipiul Alba Iulia

1. Determinarea numărului total de locuri de parcare existente la nivelul Municipiului Alba Iulia cu respectarea tuturor normativelor aferente în vigoare.

2. Crearea unei baze de date electronice, accesibilă tuturor, care să monitorizeze locurile de parcare existente la nivelul Municipiului Alba Iulia (atât cele aferente parcărilor publice, cât și cele aferente parcărilor de reședință).

3. Determinarea numărului de autovehicule înregistrate la nivelul Municipiului, precum și estimarea celor aflate în tranzit și care au nevoie să beneficieze de un loc de parcare.

4. Individualizarea clară a atribuțiilor Serviciului Parcări organizat la nivelul Municipiului Alba Iulia, atât la nivelul întregului serviciu, cât și la nivelul fiecărui post în parte și asigurarea publicității acestora, pe site-ul Municipiului, pentru a se putea determina cu certitudine, de către orice persoană, toate aspectele necesare unei informări complete și rezonabile.

5. Determinarea numărului total de locuri de parcare aferente parcărilor publice cu plată.

6. Stabilirea unui interval orar echitabil, raportat la serviciul oferit, în interesul cetățenilor.

7. Stabilirea unui tarif echitabil și în interesul locuitorilor Municipiului Alba Iulia., raportat la serviciul oferit

8. Delimitarea clară a zonelor aferente parcărilor de reședință și a celor aferente parcărilor publice, precum și realizarea unei concordanțe între cele două Regulamente.

9. Se vor determina zone de parcare mixte (cu plată în intervalul orar stabilit, respectiv de reședință în restul intervalului), având în vedere următoarele argumente:

a) Caracterul extrem de deficitar al numărului locurilor de parcare de reședință, raportat la nevoile efective ale locuitorilor Municipiului

b) La acest moment parcările de reședință nu acoperă necesarul de cel puțin un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă

c) Ceea ce ar trebui să primeze în administrația publică locală este interesul locuitorilor

d) Necesitatea eliminării discriminării între proprietarii de autovehicule

10. În cadrul zonelor de parcare mixtă se vor determina clar locurile de parcare aferente fiecărei zone, raportat la necesități și la posibilitatea onorării acestora, proporțional pentru toți locuitorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea