Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un nou magazin Kaufland va fi construit în județul Alba: Unde va fi situat și când va fi gata construcția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un nou magazin Kaufland va fi construit în județul Alba, la Aiud. Construcția spațiului comercial de tip hipermarket va fi amplasată pe strada Transilvaniei, nr. 156A, din municipiu. A fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Citește și: FOTO VIDEO | A fost inaugurat noul magazin Kaufland din Alba Iulia. Clienții au ”luat cu asalt” magazinul și au primit produse din partea angajaților

Conceptul de funcționare al complexului comercial proiectat grupează mai multe zone principale cum ar fi: sala de vânzare, aleea tip mall cu spații de închiriat, dependințele destinate clienților, depozitul și aprovizionarea marfă, încăperile tehnice şi cele administrative, precum și parcări, accese carosabile și pietonale, accese de aprovizionare.

Citește și: FOTO | Zeci de albaiulieni „dau năvală”, în continuare” în noul magazin Kaufland din Alba Iulia. Clientele au primit trandafiri din partea personalului

Construirea noului Kaufland are ca scop dezvoltarea zonei din punct de vedere economic și totodată de a deservi zona rezidențială din imediata apropiere.

Proiectul are o valoare de investiție de aproximativ 10.789.475,46 RON, iar perioada de implementare a proiectului este de doi ani: 2023 – 2024.

Citește și: FOTO VIDEO | Cum arată noul magazin Kaufland din Alba Iulia. Marea deschidere, așteptată de albaiulieni, cu brațele deschise

Beneficiarul solicită, prin tema de proiectare, edificarea unui spațiu comercial de tip hipermarket, cu regimul de înălțime parter + 1 etaj parțial, pentru comercializarea produselor alimentare și nealimentare, amplasarea unui container tip bufet imbiss, a unui spațiu de servire (container bufet imbiss, terasă acoperită), amplasarea unui post trafo, a padocurilor pentru cărucioare, a bazinului rezervă incendiu, amenajări exterioare în incintă (platformă parcare, spații verzi, drumuri, trotuare), realizarea împrejmuirii, a acceselor rutiere și pietonale, amplasarea de stații de încărcare pentru vechicule electrice, amplasarea de panouri publicitare pe fațade și a unui totem.

Centrul comercial de tip hipermarket va avea suprafața construită de 4.970,46 mp, suprafața desfășurată de 5.244,23 mp și regimul de înălțime parter + 1 etaj parțial.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea energetică a Primăriei Cergău Mare: Licitația de aproape 500.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Cergău a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări în cadrul proiectului „Reabilitarea termică și eficientizare energetică clădire administrativă Cergău Mare, județul Alba”. Valoarea totală estimată a contractului este de 472.203,98 de lei.

Obiectivul general al proiectului este: Asigurarea cadrului necesar pentru dezvoltarea durabilă a localităților din România prin investiții în infrastructura locală care vor susține reziliența și tranziția verde a zonelor urbane și rurale, precum și reducerea disparităților teritoriale la nivel regional, intraregional și intra-județean.

Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local. Investiția finanțează renovarea moderată a clădirilor publice eligibile.

Renovarea va conduce la o reducere cu 30% a necesarului de energie primară, demonstrată prin studiul de audit energetic elaborat în faza de proiectare și certificatul de performanță energetică realizat la finalizarea investiției.

Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul este renovarea energetică moderată a clădirii administrative din Cergau, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local.

Lucrarile constau în principal în:

– Lucrari de izolare termica a fatadei
– Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electirce si/sau termice pentru consumul propriu, utilizarea resurselor regenerabile de energie
– Lucrari de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare si/sau ventilatie mecanica
– Alte lucrari care conduc la eficientizarea energetica a cladirii

Atribuirea contractului de lucrări având ca obiect “Achizitie lucrari pentru realizarea obiectivului de investitie “REABILITAREA TERMICA SI EFICIENTIZARE ENERGETICA CLADIRE ADMINISTRATIVA CERGAU MARE, JUD ALBA ” proiect finantat prin Planul national de redresare și reziliență în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, componenta 10 — Fondul local.


 Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Articole Similare