Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Clădire ULTRA MODERNĂ pentru Liceulul Tehnologic din Sebeș: Investiție de peste 41 de milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clădire ULTRA MODERNĂ pentru Liceulul Tehnologic din Sebeș: Investiție de peste 41 de milioane de leiPrimăria Municipiului Sebeș a lansat marți, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru lucrări de construcții de colegii tehnice pentru obiectul de învestiție „Construire clădire Liceu Tehnologic Sebeș”. Valoarea totală estimată a investiție este de 41.604.622,48 de lei, fără TVA.

Prin proiect se propune construirea unui nou Liceu tehnologic, cu funcţiuni bine definite, în care procesul instructiv-educaţional de implementare a metodelor pedagogice actuale să se desfăşoare în condiţii optime.

Se propune desfacerea terenurilor de sport şi demolarea construcţiilor ce adăpostesc garajul, magaziile, grupul sanitar, spaţiu pentru C.T. şi clădirii cu regimul de înălţime S+P+M, pentru a face loc unei noi clădiri, cu regimul de înălţime P+3E, ce va adăposti noile funcţiuni necesare desfăşurării activităţii de învăţământ pentru Liceul Tehnologic. Clădirea cu regimul de înălţime S+P+1E+M se va păstra (vezi planşele de arhitectură – plan de situaţie).

Lucrările propuse:
■ Demolare construcţiilor existente, cu excepţia clădirii cu regimul de înălţime S+P+1E+M.
■ Realizarea unei construcţii cu acoperiş tip terasă, cu regimul de înălţime P+3E (parter+ 3 etaje) ce va adăposti funcţiunile enumerate:
■ Realizarea a 34 săli de clasă, necesare desfăşurării învăţământului liceal pentru 900 de elevi.
■ Realizarea a 3 laboratoare de informatică, 1 chimie, 1 fizică, 1 mecanică.
■ Realizarea unei săli de sport
■ Realizarea unei săli de festivităţi – tip amfiteatru
■ Realizarea unei săli profesorale
■ Realizarea spaţiilor suplimentare necesare desfăşurării activităţilor de învăţământ (G.S., anexe, magazii, boxe curăţenie, coridoare, arhivă, birouri conducere, administraţie etc. – conform planşelor de arhitectură)
■ Se vor realiza trei scări interioare, din beton.

Se va amenaja curtea cu împrejmuiri, alei, borduri, parcări verzi, corpuri de iluminat exterior – conform propunerii de arhitectură, iar în apropierea porţii de acces pe parcelă o zonă împrejmuită pentru depozitarea deşeurilor. Se va prevedea şi sifon de pardoseală.

Se vor realiza alei carosabile şi pietonale din pavele de piatră, conform planşei de arhitectură – plan de situaţie.

Se vor amenaja locuri de parcare verzi, spații verzi, se va mobila curtea interioară și se va planta gazon în spațiile care nu vor fi ocupate de alei pietonale sau carosabile


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea