Rămâi conectat

Sport

Un nou început de sezon pentru schiorii alpini de la Clubul Sportiv Școlar Blaj | Tiberiu Tanțoș, în continuare antrenor al lotului național de senioare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Sportivii schiori ai Clubului Sportiv Școlar Blaj se pregătesc intens de un nou sezon competițional, după ce în sezonul 2017-2018 au obținut nu mai puțin de 20 de clasări pe podium la competițiile interne, două clasări pe podium la concursuri internaționale (locul întâi la Zagreb, în Croația și locul 3 la Seefeld, în Austria), plus alte 3 clasări în primele șase poziții, obținute de sportiva Ciocănel Raluca, care din păcate a petrecut ultimul sezon petrecut la CSȘ Blaj, depășind vârsta junioratului și trecând mai departe la un club de seniori.

Raluca a atins un vârf de formă în sezonul competițional trecut, reprezentat prin podiumurile obținute, îmbunătățirea punctelor FIS (41,36 de puncte la proba de slalom) și realizarea punctelor de calificare la JO în proba de slalom, un personal best – terminând sezonul pe locul 450 în lume, plus titlul de “Cel mai bun sportiv al Județului Alba în 2017”, a reprezentat și cel mai bun sezon competițional al sportivei.

Activitatea Ralucăi Ciocănel se încheie la CSȘ Blaj, dar nu și colaborarea cu antrenorul abrudean Tiberiu Tanțos, deoarece acesta a rămas și în acest an antrenorul lotului național de senioare, din care face parte și Raluca, și cu care se va pregăti în continuare la probele tehnice, dar și probele restante care le mai are de parcurs la Campionatul Național de Juniori din sezonul 2017-2018, care nu s-au putut desfășura din cauza condițiilor meteo nefavorabile, acestea fiind reprogramate în decembrie. Schiorii juniori ai CSȘ Blaj vor începe sezonul competițional în forță, datorită acestui Campionat Național și ca atare toți se antrenează pentru a începe sezonul cât mai bine, având o pregătire intensă în această perioadă, pe ghețarii din Austria, unde deja se poate schia.

*Șase schiori în grupa de performanță

Grupa de performanță la schi alpin a CSȘ Blaj este formată din 6 sportivi: Ioan Alexandru Bordi, Timea Kis, Rebeka Walter, Bianca Copot, Cristina Lazăr și Melisa Cioara. Aceștia s-au pregătit asiduu vara trecută, într-un mod specific probelor de schi alpin, continuând în toamnă cu cantonamente de pregatire pe zăpadă, pe ghețarii din Austria.

În acest sezon sunt programate în jur de 10 concursuri interne, fiecare cu mai multe probe și mai multe zile de concurs, și 4-5 concursuri internaționale la care vor lua parte schiorii CSȘ Blaj. Bineînțeles, Raluca Ciocănel va avea un program mult mai încărcat în cadrul lotului, cu concursuri puternice, în țări cu renume mondial și dacă totul va decurge bine, poate va lua startul și la o etapă de Cupa Europei sau Cupa Mondială.

Oricum programul de deplasări internaționale a antrenorului Tiberiu Tanțoș este unul încărcat, deoarece pe lângă aceste concursuri, el va fi prezent și la Campionatul Mondial de la Are, Suedia, cu Raluca Ciocănel la probele tehnice, în perioada 10-16 februarie 2019, și la Campionatul Mondial de Juniori (18-20 februarie), tot la probele tehnice, cu Kis Timea. Ioan Alexandru Bordi este calificat și va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, la Jahorina, în Bosnia Herțegovina tot în februarie, unde se va deplasa cu lotul de juniori.

Sezonul acesta sunt și în România concursuri internaționale, desfășurate în Poiana Brașov, un concurs de copii FIS Children Trophy, în perioada 19-20 februarie 2019, unde Walter Rebeka (CSȘ Blaj) va lupta pentru calificare, acesta fiind un concurs pentru copii dar și o premieră pentru România. Țara noastră va găzdui o cursă FIS pentru juniori/seniori, care ne-a fost alocată de către Federația Internațională de Ski pe o perioadă de 5 ani și care anul viitor va avea loc pe 5-6 februarie, unde profesorul Tiberiu Tanțoș va avea la start 3 sportivi cu puncte, doi sportivi ai clubului și Ciocănel Raluca, antrenată la lot de către acesta. “Sezonul competițional trecut a fost unul mulțumitor, cu toate obiectivele atinse, mai puțin deplasarea la Jocurile Olimpice, care din păcate nu a fost posibilă, dar sperăm să putem ajunge la următoarea ediție. Pentru ca acest lucru să fie posibil, încercăm să lăsăm regretele și ne-am întors la muncă cu forțe proaspete și optimism. Am pornit foarte timid în vara acestui an, dar până la urmă se dovedește că toți partenerii noștri ne sunt din nou alături și în acest fel putem continua să ne atingem obiectivele propuse, care nu sunt deloc puține pentru acest sezon. Ne dorim cât mai multe medalii naționale, dar și podiumuri internaționale, ne dorim îmbunătățirea punctelor FIS pentru toți sportivii, clasări cât mai bune la Campionatele Mondiale, Campionatele Mondiale de Juniori și Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiții importante la care ne-am calificat și vom lua parte, dar și obținerea unei poziții cât mai bune a Ralucăi Ciocănel în ierarhia mondială”, a precizat antrenorul Tiberiu Tanțoș.

Pe această cale antrenorii și sportivii mulțumesc partenerilor: Federația Română de Schi și Biatlon (a oferit finanțarea necesară pentru pregătirea lotului național), conducerea Clubului Sportiv Școlar Blaj (care face tot posibilul ca pregătirea schiorilor să fie la cele mai bune standarde), AS Montana Abrud pentru implicare, dar și sponsorilor care îi susțin: SC Star Transmission SRL (cu ajutorul cărora anul trecut s-a achiziționat echipament performant), SC Agras SRL (Dan Sărmășan), Elan România (Iulian Rucăreanu) și Agonistica SPORTMARKET (Alberto Belfi), dar și și tuturor celor care i-au sprijinit.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea