Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un minor din Alba Iulia a incendiat un apartament pentru dreptul de proprietate. Recidivistul s-a ales cu prelungirea perioadei de internare într-un centru educativ

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr din Alba Iulia a incendiat un apartament după un conflict cu unchiul său referitor la dreptul de proprietate. Minor la data faptei, acesta s-a ales cu prelungirea duratei de internare într-un centru educativ, acesta nefiind la prima abatere.

Un tânăr din Alba Iulia, în vârstă de 18 ani, s-a ales cu o prelungire a perioadei de internare într-un centru educativ după ce a incendiat un apartament.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Fapta de distrugere a avut loc în decembrie 2016, când acesta era minor, iar decizia instanţei de judecată a fost pronunţată în iulie 2019. Infracţiunea a fost provocată de o ceartă a autorului (S. Emilian) cu un membru al familiei în legătură cu un apartament disputat în ceea ce priveşte dreptul de proprietate.

”Pe fondul acestui conflict, inculpatul s-a deplasat la apartamentul în cauză, nelocuit la respectiva dată, cu intenţia de a-l distruge prin incendiere. Astfel, cu ajutorul unei brichete, inculpatul a dat foc hainelor din dulapul aflat într-una dintre camerele apartamentului, apoi a incendiat hainele aflate în holul imobilului pe un cuier, încercând să dea foc şi lenjeriei de pat aflată în a doua cameră a apartamentului. Inculpatul a fost surprins în flagrant de către martorul T. D., în timp ce incendia bunurile din apartament, iar martorul M. D., alertat la rându-i de martorul T. D., a anunţat evenimentul prin apel la SNUAU 112. Pompierii sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă incendiul, care a distrus un cuier cu haine, lambriurile de pe o suprafaţă de 2 mp, tencuiala pereţilor din holul imobilului, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de aproximativ 2000 lei”, se susţine în rechizitoriul Parchetului.

Fiind audiat în cauză în faza de urmărire penală, tânărul a recunoscut săvârşirea infracţiunii pentru care a fost trimis în judecată, relatând că a incendiat apartamentul deoarece era nervos după discuţia cu unchiul său. ”S-a deplasat la apartamentul în discuţie cu intenţia de a-l distruge. Ajuns acolo, a aprins nişte haine din dulapul aflat în camera mică, a încercat să aprindă lenjeria de pat, după care, pe hol, a dat foc hainelor de pe cuier. A mai declarat că înainte de a da foc, s-a întâlnit cu martorul T. A. căruia i-a cerut o lanternă pentru a putea căuta nişte haine. A precizat că după ce a dat foc, a fugit de acolo, că la acel moment, focul ardea pe hol şi a văzut cum ieşea mult fum. În contextul probator sus menţionat reiese că inculpatul a comis cu vinovăţie fapta pentru care a fost trimis în judecată, iar prin prisma faptului că a fost vorba de un apartament, reiese că fapta de distrugere a fost de natură să pună în pericol integritatea fizică, bunurile şi chiar viaţa celorlalţi colocatari, incendiul putându-se extinde şi la apartamentele învecinate, la casa scării, exista posibilitatea să se extindă la acoperiş, la izolaţia exterioară, totodată existând riscul ca fumul degajat în urma arderii să-i afecteze pe ceilalţi colocatari”, a precizat magistratul în hotărârea instanţei de judecată.

La momentul pronunţării deciziei, judecătorul a constatat că inculpatul este recidivist şi că executa o sentinţă pronunţată de Judecătoria Lugoj prin care a fost condamnat la măsura internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani şi 4 luni, executarea începând în ianuarie 2018. Instanţa din Alba Iulia a decis prelungirea acestei măsuri cu încă 4 luni, astfel încât tânărul va ”petrece”, în total, 2 ani şi 8 luni într-un centru educativ. Decizia a rămas definitivă.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea