Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un mare producător de lactate din județul Alba a intrat pe piața produselor bio

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderul pieţei de lactate, Albalact, a intrat pe categoria laptelui bio cu brandul Zuzu, pariind astfel pe o categorie care începe să câştige tot mai mult teren într-o industrie estimată la un miliard de euro anual.

Astfel, Albalact intră pe un segment unde mai sunt prezenţi şi alţi jucători importanţi precum Olympus, Napolact (FrieslandCampina), LaDorna sau Monor. De asemenea, şi Covalact, companie cu acelaşi proprietar ca Albalact, a intrat anul trecut pe piaţa lactatelor bio.

În 2014, Albalact a ajuns la o cifră de afaceri de 474.909.116 lei (aprox. 107 milioane euro), situându-se, astfel, pe primul loc în topul producătorilor de lactate din România.

Tot atunci, Albalact a făcut investiții noi, de peste 8 milioane de euro, pentru modernizarea și extinderea capacității de producție a fabricii de la Oiejdea, din județul Alba. Investițiile sunt menite să susțină creșterea profitabilă a companiei în următorii ani și să-i consolideze poziția pe diverse segmente de piață.

În 2016, Grupul ALBALACT (Albalact S.A., Albalact Logistic SRL și Rarăul S.A.) a devenit parte a grupului LACTALIS, cea mai mare companie de lactate din lume, cu o cifră de afaceri de 17 miliarde euro în 2015. Albalact a intrat în Grupul Lactalis în urma licitației care s-a încheiat cu succes pe 19 septembrie 2016, la Bursa de Valori București.

Grupul Lactalis este prezent, azi, în 83 de țări de pe toate continentele, deține unități de producție în 43 de țări din lume și gestionează un portofoliu cu brand-uri internaționale renumite, dar și cu brand-uri locale importante.

Sursa: zf.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea