Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Un loc în plus pentru promovarea din Liga 3! Se mută CSM Unirea Alba Iulia și conjudețenele în Seria 7 a eșalonului terț?

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma ultimei ședințe a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, s-au decis modificări în structura Ligii 2, în ediția 2023/2024 schimbări care aduc după sine un loc în plus pentru promovarea din eșalonul terț, un avantaj pentru CSM Unirea Alba Iulia, care-și propune acest deziderat în viitorul sezon.

Astfel, în sezonul următor, din Liga 2 vor retrograda numai 4 echipe, urmând să promoveze 6 formații din Liga 3, pentru ca în liga secundă să fie în sezonul 2024/2025 22 de echipe.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Până în această vară, din Liga 3 promovau 5 formații care treceau de două baraje, ce opuneau primele două clasate în cele 10 serii. Conform lui Răzvan Burleanu, președintele FRF, a 6-a echipă va fi desemnată în urma unor unor jocuri de baraj între patru echipe dintre cele cinci echipe învinse în play-off-ul de promovare.

Pe de altă parte, există premiza ca CSM Unirea Alba Iulia și o parte dintre conjudețene să activeze în sezonul viitor în Seria 7, în loc de Seria 9! Configurația seriilor se va stabili în perioada următoare, dar varianta capătă contur în condițiile în care Hunedoara a rămas cu doar două reprezentante. Î

n plus, o împerechere la baraj cu reprezentantele Seriei 8 este mult mai abordabilă în condițiile în care Poli Timișoara și Ripensia Timișoara au probleme majore, comparativ cu Seria 10, unde activează FC Bihor, Minaur Baia Mare, Gloria Bistrița sau CSM Satu Mare, adversari mult mai de temut pentru primele clasate din Seria 9.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea