Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un deţinut a reușit să înşele 7 persoane în timp ce se afla în penitenciar. Cum a reușit infractorul să obțină bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din județul Vâlcea, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat de Judecătoria Alba Iulia la pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 6 luni de închisoare.  El este judecat pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de înşelăciune comise în timp ce era în penitenciar.

Barcău Laurenţiu Iulian a primit 3 ani de închisoare cu executare în acest dosar, dar prin contopire cu alte pedepse anterioare s-a ajuns la condamnarea finală de 11 ani şi 6 luni. Instanţa a dedus din pedeapsă perioada de circa 8 ani pe care a executat-o, acesta fiind eliberat condiţionat în luna mai 2018.

Decizia Judecătoriei a fost pronunţată în 27 martie 2019, iar infracţiunile au avut loc în 2013, pe vremea când bărbatul era deţinut în Penitenciarul Colibaşi. Acesta este acuzat că a indus în eroare, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, respectiv de reprezentant au unei societăţi comerciale, prin folosirea de mijloace frauduloase pentru a creea o aparenţă de legalitate şi seriozitate, comenzi false lansate către firma respectivă pentru achiziţia de autoturisme şi prin promisiuni false de angajare în cadrul societăţii pentru un număr de 7 persoane de la care a pretins şi primit sume de bani în valoare totală de 5.900 de lei cu titlu de garanţie pentru maşinile de serviciu pe care persoanele vătămate urmau să le utilizeze în cursul perioadei de probă de 15 zile. Barcău Laurenţiu Iulian a obţinut o copie color a certificatului de înregistrare al unei societăţi comerciale şi a postat pe site-uri de recrutare a forţei de muncă anunţuri de angajare în cadrul societăţii menţionate pentru funcţiile de asistent manager şi agenţi de vânzări. Ulterior a luat legătura cu o femeie din Alba Iulia căreia i-a spus că este interesat să o angajeze în funcţia de asistent manager în cadrul societăţii, propunându-i şi un salariu motivant (500 de euro).

Având în vedere răspunsul afirmativ al martorului D. A., inculpatul Barcău Laurenţiu Iulian a trimis pe email o listă care cuprindea numele şi numerele de telefon a unui număr de 47 de persoane care depuseseră CV-uri în vederea angajarării la firma respectivă, spunându-i că ea urmează să selecteze maxim 5 dintre aceste persoane pentru angajare în funcţia de agent de vânzări.

Femeia ”recrutată” pentru postul de asistent manager a obţinut confirmarea de la 30 de persoane care urmau să participe la interviuri. Infractorul îşi prezenta firma, la care şi-a arogat în fals funcţia de administrator, în felul următor: ”societate care se dezvoltă pe piaţa vânzării materialelor de construcţii de doi ani şi care are un număr încurajator de contracte în judeţul Alba, motiv pentru care se va deschide un punct de lucru în Alba Iulia şi se va forma o echipă de agenţi de vânzări; condiţiile de muncă: contract de muncă pe perioadă nedeterminată, salariu fix de aproximativ 400 de euro plus comisioane din vânzări, telefon şi maşină de serviciu la dispoziţia agenţilor 24/24”.

La interviuri, s-a transmis persoanelor interesate că după angajare vor trebui să achite o garanţie de 200 de euro pentru maşina de serviciu, bani care urmau să fie restituiţi angajaţilor după încheierea perioadei de probă de 15 zile. Din lista respectivă au fost selectate 15 persoane. După acest moment, Barcău Laurenţiu Iulian a contactat telefonic (prezentându-se cu un nume fals) şapte dintre acestea şi le-a comunicat că au fost selectate pentru a fi angajate în calitate de agenţi de vânzări în cadrul societăţii pe care o reprezenta. Ulterior au fost încheiate contracte muncă, iar victimele infractorului au semnat o anexă a acestuia referitoare la garanţia de 850 de lei pe care au depus-o într-un cont bancar, de unde au ajuns, în cea mai mare parte, în posesia acestuia. De menţionat, că toate aceste manevre infracţionale au fost realizate în timp ce bărbatul se afla închis în penitenciar. Acesta a mai fost obligat să achite despăgubiri de câte 850 de lei pentru cinci părţi vătămate.

În cazul a altor două victime, care nu s-au constituit părţi civile, s-a decis confiscarea sumelor de la inculpat. Hotărârea Judecătoriei a fost contestată cu apel.

Sursa: adevărul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea