Rămâi conectat

Politică Administrație

Un deputat de Alba a inițiat un proiect de lege pentru ca fasolea boabe să primească sprijin de stat din 2018

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fasolea boabe ar putea primi sprijin de stat din 2018

O nouă cultură agricolă va primi sprijin de la stat începând cu anul 2018. După roșie, cultura agricolă care va primi o subvenție specială de la bugetul de stat va fi fasolea boabe. Proiectul aparține parlamentarilor PSD și prevede ca ”anual, până la data de 30 octombrie, prin hotărâre a Guvernului se stabilesc produsele deficitare care vor beneficia de schema de finanțare începând cu 1 ianuarie anul următor.

Schema de sprijin se acordă pentru fiecare produs deficitar până la sfârșitul perioadei programate, respectiv 31 decembrie 2025”. Cu alte cuvinte, prin lege, până în 2025, fermierii vor avea asigurate aceste ajutoare de stat. Susținerea fiecărui produs deficitar se face pe o perioadă de minimum 8 ani, mai prevede proiectul legislativ susținut și de actualul Guvern.

”Valoarea anuală a schemei, tipul și intensitatea finanțării, beneficiarii schemei de sprijin, condițiile de eligibilitate, modul de acordare a finanțării, precum și modalitățile de verificare și control se stabilesc anual, prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În cazul în care pentru susținerea acestui program este necesară instituirea unei scheme de ajutor de stat, aceasta se notifică la Comisia Europeană conform dispozițiilor art.108 alin.(3) din TFUE”, mai arată inițiatorii proiectului de lege, între care senatoarea PSD Doina Silistru și deputații PSD: Ioan Munteanu, Alexandru Stănescu, Dan Ciocan, Ioan Dîrzu sau Dănuț Păle.

Împreună cu fasolea boabe, de anul viitor va primi ajutor de stat și producția de pește. Apoi, în 2019, va intra la sprijin sectorul cărnii de pasăre și, apoi, cel al cărnii de vită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea