Un consilier strânge semnături împotriva proiectului care prevede interzicerea creșterii păsărilor de curte în gospodăriile din Alba Iulia

”Doriți să se interzică creșterea păsărilor în gospodării?“ • “Semnați petiția lansată de mine, pentru a opri inițiativa stupidă a primăriei!” – cere Mircea Trifu, consilier local al municipiului Alba Iulia

Din luna iulie, Primăria municipiului Alba Iulia vrea să interzică creșterea păsărilor în gospodăriile cetățenilor din localitate. Proiectul prevede modificarea HCL 368/ 2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele ce constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului.

Citește și: PROIECT: Sancțiuni pentru cei care cresc păsări – găini, rațe sau gâște – în gospodăriile din Alba Iulia, cu excepția câtorva cartiere

Potrivit consilierului local independent al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, ”se interzice creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie și a păsărilor exotice) în municipiul nostru, cu excepția localităților Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș. Este vorba despre un alt proiect fără nicio logică inițiat de primar! Fac apel către toți albaiulienii care se opun acestui proiect, mai ales la adresa celor din orașul de jos, să mă contacteze și să semneze petiția lansată de mine pentru a opri această inițiativă stupidă.

Creșterea păsărilor și a animalelor în gospodării este o veche ocupație a românilor. Mulți dintre cei care cresc păsări în gospodării au nevoie de această ocupație. Sunt oameni în vârstă, au pensii mici și trebuie să-și completeze veniturile prin vânzarea produselor în piață. Campania de strângere de semnături se desfășoară pe străzile Iașilor, Mărășești, Oituz și pe cele vecine cu acestea. Desigur că nu putem să fim de acord ca, în gospodării, cetățenii să-și amenajeze crescătorii de păsări, dar să crească câteva găini în curte e o necesitate pentru mulți locuitori ai municipiului!

Românii s-au obișnuit să cumpere toate alimentele de la supermarket, dar avem nevoie și de alimente mai sănătoase, produse în gospodăriile proprii!

În opinia mea, nu există o reală consultare publică prin publicarea proiectului privind interzicerea creșterii păsărilor în gospodăriile albaiulienilor pe site-ul primăriei! Sper să reușim să strângem semnături pentru a nu fi interzisă creșterea găinilor sau a altor păsări în gospodăriile cetățenilor din municipiul Alba Iulia!”, ne-a declarat Mircea Trifu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

cititor 3 iunie 2018 at 20:04

Este intradevar ,o initiativa laudabila a edilului sef,dupa disparitia fabricilor,Refractara,Utilaj,Ardealul,ce ne-a mai ramas,sa dispara si gainile,ca doar avem salar de 15000 ron.Domnilor consilieri ,va recomand sa vizitati un oras din Germania ,unde o ferma de vaci construita cu zeci de ani in urma ,la marginea orasului,a juns acum sa fie in mijlocul orasului,dar nemtilor le mai place laptele lor proaspat,carnea ,se simt mai putin deranjati de miros.Romanul ,daca e prost ,nu e suficient,trebuie sa fie si fudul.
Va recomand,sa mancati voi ouale ,colorate cu coloranti sintetici,sa aiba galbenusul galben,carnea injectata,sa para pulpa mare,si mai lasati-ne pe noi ,nu va mai erijati in conducatori.

Corleone 4 iunie 2018 at 1:57

Alesii astia ai nostri o cam iau pe aratura de la atata imbuibare: ne-au facut un Zmart Siti care e inundate de canal la fiecare ploaie mai sanatoasa … se cred in occident intr-un oras in care avem o multime de strazi medievale (aratura si gropi in zona B a orasului – ex. str. Andreescu) … si acum apare si aberatia cu gainile. Cine ma poate opri sa cresc gaini, daca eu le consider animale de companie? Doar bunul simt! Cu precizarea ca mirosul de la aceste animale (de la orice animale de comapnie de altfel) nu trebuie sa deranjeze! Dar ce facem cu mirosul de ka ferma de gaini din Paclisa care ne “inunda” in zona Lidl?

Codru 4 iunie 2018 at 7:02

Mă gândeam că poate strânge semnături pentru infiintarea unei fabrici pentru locuri de munca sau pentru stabilirea de parcări in oras. Mai sunt in oras oameni care de necăjiți ce sunt ca n-au unde lucra mai tin cate-o pasăre… De unde favoare pentru cei din cartierele amintite cand impozitul este acelasi?

.. 4 iunie 2018 at 8:12

Mai bine ati interzice cresterea animalelor ( caini, pisici) in apartamente. Deranjeaza mai mult o potaie care latra toata ziua si noaptea decat o gaina in curtea vecinului. Il deranjeaza pe vecinu ca ii canta cocosu? Dar cand canta manelele de rasuna cartierul, nu-l deranjeaza? Sau retardatii care isi tureaza motoarele in intersectii.

Costelis 4 iunie 2018 at 8:29

Semnez si eu…
Nu vreau carne si ouă pline de chimicale! !

cristi 4 iunie 2018 at 9:00

Rusine domnu Hava, cu asemenea lucruri pe care le faceti. Reusiti sa va blesteme lumea pe dvs si cei apropiati.

dolfi 4 iunie 2018 at 10:06

Domnilor, problema este spinoasa…
In democratie, libertatea unuia se termina unde incepe libertatea altuia.

Mie nu-mi place larma produsa de besericile dintre blocuri, de crashme si alte bombe unde-si dizolva amaratii ficatii cu alcool in galagie si cu mult tutun,
daca stau in bloc nu-mi place sa aud cainii descreierati ai vecinului – indiferent ca e cu mine in bloc sau la curtile de langa bloc – latrand la orice, inclusiv la umbra lor.
Nu-mi plac nici cocalarii care dau drumul la muzica la maxim si nici manelarii (manelele nu sunt muzica) care fac la fel.
Nu-mi plac nici cretineii complexati ca au anumite organe mici si in compensare isi ambaleaza motoarele lor in trafic.

Gainile si cocosii… hmm sa zicem ca pasarile astea imi aduc aminte de copilaria petrecuta la bunici…
Imi place zgomotul naturii in schimb, imi place s-aud rasetele copiilor si zgomotul vantului.

Si ca incheiere, sa nu uitam: “nu exista popor civilizat doar popor amendat!”

cetatean civilizat 4 iunie 2018 at 15:39

Probabil cei care nu sunt de acord cu proiectul, locuiesc in apartamente de bloc, departe de curti cu mini-ferme si nu ies din casa, decat sa se plimbe pe bulevard sau in parc. Gainile si porcii le aduc aminte doar de copilaria petrecuta la bunici sau… acasa la parintii lor. Incercati, stimati concetateni din ”cealalta capitala”, resedinta de judet, municipiu, oras european, sa incercati sa luati o gura de aer pe unele strazi din orasul de jos, sa vedeti ce inseamna asta: miros de grajd, gaini, oi, chiar porci iesiti la pascut pe strada, chiar urme de balegar pe asfaltul pe care, uneori, sunt scoase vaci la plimbare… In anul 2018! Da, sunt de acord cu cresterea animalelor pentru hrana bio-eco, dar LA TARA, nu in plin centru de oras. Parca mai ieri va plangeati ca umbla porcii liberi pe strazile smart-orasului… Sa fim oricum contra, nu-i asa? Cati dintre cei care au scris aici cresc animalele despre care se face vorbire aici? Va asigur ca nici unul. Nici macar Mircea Trifu (a propos, a inceput vreo campanie electorala?). Pe mine, din nefericire, in mijloc de oras european ma deranjeaza zi de zi, noapte de noapte, gainile si gastele din vecini. Si mirosul lor. Deci, NU.Nu aveti dreptate. Este un proiect de bun simt! Sper sa treaca!

alt cetatean 5 iunie 2018 at 8:40

Dar mirosul de la ferma de pui de la Paclisa sau de la FNC de la Santimbru nu va deranjaza ? Probabil cei care le detin au suficenti bani ca sa remedieze problema dar daca merge si asa, de ce nu. E ECO….

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...