// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

PROIECT: Sancțiuni pentru cei care cresc păsări – găini, rațe sau gâște – în gospodăriile din Alba Iulia, cu excepția câtorva cartiere

Un proiect de hotărâre, aflat în dezbatere publică, vizează amenzi pentru cei care vor crește animale și păsări – găini, rațe sau gâște etc – în propriile gospodării, dacă nu se află în Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa sau Partoș.

Astfel, dacă proiectul va trece de votul consilierilor locali cei care locuiesc în Centru, Cetate sau alte cartiere, vor primi amenzi dacă vor crește păsări. În Alba Iulia sunt multe gospodării în care oamenii, în mare parte cei vârstnici, cresc găini, ”pentru a avea un ou de casă”.

”Art.I Modifică și completează HCL nr. 368/2005 privind stabilirea sancțiunilor pentru faptele care constituie contravenții în domeniul bunei gospodăriri a municipiului Alba Iulia astfel:

„Art.2 litera c) RESPECTAREA NORMELOR DE CONVIEŢUIRE SOCIALĂ punctul 2. se modifică și se completează și va avea următorul conținut:

Creșterea animalelor și păsărilor (cu excepția animalelor de companie și a păsărilor exotice) pe raza municipiului Alba Iulia, exceptând localitățile componente Bărăbanț, Micești, Oarda, Pâclișa și Partoș”, se arată în proiectul aflat în dezbatere publică.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

15 Răspunsuri la PROIECT: Sancțiuni pentru cei care cresc păsări – găini, rațe sau gâște – în gospodăriile din Alba Iulia, cu excepția câtorva cartiere

 1. laurentiu 02.06.2018 la 20:42

  ce au cu cei care locuiesc la casa? daca sunt asa duri sa interzica si animalele de companie. in ultima perioada cineva are numai idei tampite ca si aceea cu parcarile.

 2. SPP-istu 02.06.2018 la 21:37

  Bine ca ai voie cu animale de companie în bloc.

 3. Contribuabil 02.06.2018 la 22:02

  Voi sunteți normali la cap ? După parcări cu plată, parcări nefolosite in centru la Roberta, piață agroalimentară in renovare de atâția ani,altă tâmpenie nu a-ți găsit ?
  Va dau in judecată și va reclam la Instituția Prefectului. Pai, pe proprietatea mea, care e a MEA, cum va permiteți VOI să îmi spuneți că să fac ?
  Cresc ce vreau eu, nu cum vreți voi.
  Are cumva vreunul din voi fermă de păsări și îi stau ouăle în stoc ?

 4. Eu 02.06.2018 la 22:30

  Ba esti prost?? Ba esti nebun??? Mustafa iara ai idri CRETE??? mananca tu cu toata familia ta de la Transavia….

 5. Lidia 03.06.2018 la 7:52

  Găina e animal de companie. Nu vine stilista de moda cu ea în emisiunile tv.în brațe.Și vine din București.

 6. Ics 03.06.2018 la 9:37

  O soluție foarte bună. Cine vrea sa creasca animale domestice sa se mute la tara. Orașul are anumite standarde. Ori te conformezi, ori vinzi si pleci in alta parte. În ceea ce privește animalele de companie…pe scara mea sunt vreo 3 câini, dar nu i-am auzit niciodata făcând gălăgie la 5 dimineata , spre deosebire de cei 4 cocosi a celor ce stau in vecinătatea blocului din Cetate. Ca sa nu mai vorbim de mizeria si taratoarele atrase de mâncarea gainilor. Doamne ajuta sa treaca legea!

  • Simona 04.06.2018 la 8:29

   Foarte corect.

 7. Dudu 03.06.2018 la 11:06

  Aceasta este discriminare!!!

 8. vai,vai ! 03.06.2018 la 11:07

  #doamnelor si domnilor# ce aveti cu natura ? Pomii parcurilor sunt mutilati ca vin pasarile sa cuibareasca in ei. Pomii falnici au fost taiati si inlocuioti custarpituri din import. {cate salcii plantate din banii nostri mai sunt ? Cine a aprobat plantarea lor ? A platit cineva ? Se spunea ca sunt aduse din alte tari.} Acum a venit randul gainilor,cocosilor…. NU mai e voie. De ce ? Gainile si cocosii nu murdaresc trotoarele, precum animalele agreate. La turturele,mierle,pitigoi… ce solutii aveti ? Si ele canta la 5 dimineata, nu latra !

 9. Carmen 03.06.2018 la 17:51

  Foarte bine! cine vrea animale sa mearga la tara! Este un focar de mizerie, miros neplacut pentru vecini si sobolani! Daca stai in oras nu esti fermier!

 10. eneea 03.06.2018 la 18:11

  BAI, HALVA TI S-A URCAT GRANDOMANIA LA CAP ? AI LUATO PE URMELA LUI SICA MANDOLINA !

 11. Simona 04.06.2018 la 8:36

  Doamne ajuta sa treacă legea. Și cine vrea ferma sa meargă la tara. Dacă nu vrei sa mănânci de la Transavia, ia din piață, și lasă orașul sa fie oraș. Una e sa cânte la 5 dimineața o mierla, și una e sa cânte 3 cocoși.

 12. dolfi 04.06.2018 la 10:22

  Consider mult mai deranjanti cainii crescuti la curti sau in blocuri. In cele mai multe cazuri acesti caini sunt stresati si latra la orice misca ore intregi. Nu poti sa te odihnesti de latraturile si schelalaiturile lor.

  Gainile/ratele/gastele nu vad cu ce deranjeaza… astea nu latra si mai si produc oua care pentru niste oameni cu venituri modeste sunt un adevarat ajutor.

 13. IOAN 04.06.2018 la 14:29

  Păsările de casă nu poluează şi nu ocupă spaţiu public în comparaţie Cu animalele de companie, Cetăţenii care doresc să crească păsări de casă, prin actul normativ propus, sunt discriminaţi faţă de cei din localităţile aparţinătoare, cu toate că plătesc impozite mai mari. Cine vrea şi poate să crească păsări de casă să crească şi dacă poluează, vecinii să reclame. Sunt legi care stabilesc gradul de poluare, ŞI CÎTE PĂSĂRI ŞI ANIMALE AI VOIE SĂ DEŢII ÎN ORAŞ, funcţie de zona de locuinţe. De ce încercăm să fim mai catolici ca Papa!
  De obicei cresc păsări de casă oameni cu situaţie mai modestă, pentru trauil zilnic şi consum propriu folosind şi resturile alimentare neutilizate.Mirosuri de păsări persistente vin numai de la intrarea în Pîclişa şi Miceşti, funcţie de cum bate vântul, şi zonele respective vor fi exceptate de la restricţii. Faceţi propuneri ca să ne învrăjbim între noi

 14. Fibonacci 05.06.2018 la 16:55

  Perfect! Afară cu gâștele din primărie!