Un cadou mult așteptat de Paști pentru locuitorii unui cătun din județul Alba

Pentru locuitorii din Frăsinei, sărbătorile pascale vor fi luminate la propriu. În cele 15 gospodării se poate în sfârșit aprinde becul, lampa devenind istorie și pentru oamenii acestei localități din munții Cugirului.

Rețeaua electrică de distribuție este cu siguranță cel mai important și mai așteptat cadou de iepuraș pe care administrația locală din Cugir îl putea face locuitorilor din Frăsinei.

Potrivit primarului, Adrian Teban, electrificarea localității a fost un obiectiv propus în urmă cu mult timp, primele acțiuni fiind făcute încă din 2007.

Citește și: cele mai frumoase mesaje de Paste fericit

Din păcate, au existat mai multe aspecte care au întârziat investiția, una dintre cele mai importante fiind obținerea avizelor necesare pentru traversarea rețelei electrice peste fondul forestier aparținător Romsilva .

Investiția a presupus lucrări de extindere a rețelei electrice de distribuție, realizarea unui post de transformare, amplasarea a 55 de stâlpi de beton pe care au fost întinși 3,3 km de cablu electric. Valoarea totală a lucrărilor, inclusiv a studiului de fezabilitate realizat în acest sens, a fost de aproape 570.000 lei, suma provenită din bugetul local al orașului Cugir.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...