Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a mușcat un polițist, în încercarea de a se opune încătușării. Ce pedeapsă a primit din partea magistraților

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un bărbat din Alba a mușcat un polițist, în încercarea de a se opune încătușării. Ce pedeapsă a primit din partea magistraților

Un bărbat din orașul Cugir a fost condamnat la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, după ce a mușcat un polițist care încerca să-l încătușeze.

Faptele s-au petrecut în dimineața zilei de 04.06.2022, în jurul orei 05:00, inculpatul se afla într-un cazino din oraș Cugir, loc în care a avut o altercație cu un client al cazinoului. În timp ce se afla în interiorul și în zona de intrare din fața cazinoului, a avut un comportament agitat, fiind recalcitrant, gălăgios, adresând injurii persoanelor prezente, fapt pentru care un martor a efectuat un apel direct către Poliția Orașului Cugir și a solicitat intervenția unui echipaj de poliție care să ia măsuri cu privire la comportamentul inculpatului. După câteva minute, la câțiva metri de cazinou, cu o autospecială a Ministerului Afacerilor Interne, a ajuns un echipaj mixt alcătuit din polițist și jandarm, respectiv persoana vătămată, lucrător de poliție în cadrul Poliției Orașului Cugir și un plutonier adjutant, jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, cei doi deplasându-se pe jos de la autospecială, până în zona de intrare a cazinoului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Imediat ce au ajuns în zona în care se afla martorul și inculpatul, cei doi membri ai echipajului mixt au început să discute cu cei prezenți la intrarea în cazinou cu scopul de a stabili cele petrecute acolo și pentru a constata dacă se impune luarea vreunei măsuri ori aplicarea vreunei sancțiuni contravenționale, timp în care inculpatul, chiar și în prezența echipajului mixt, a continuat să fie agitat și să se manifeste agresiv.

În condițiile expuse, persoana vătămată și martorul au luat decizia de a-l conduce pe inculpat la sediul Secției de Poliție a Orașului Cugir, astfel că l-au prins pe inculpat de brațe și l-au condus, din fața cazinoului până la autospeciala MAI, intenționând să îl introducă în autospecială, pe bancheta din spate. Inculpatul a dovedit opoziție față de încercarea membrilor echipajului de a-l introduce în autospecială, motiv pentru care inclusiv martorul a încercat să îi ajute membrii echipajului să ducă la bun sfârșit conducerea la sediul poliției a inculpatului, împingându-l pe inculpat spre bancheta din spate a mașinii. În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți cu privire la faptul că „vine ***, băgami-aș p*** în gura voastră” (*** – tatăl inculpatului, persoană cunoscută organelor judiciare).

După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată a luat decizia încătușării inculpatului, motiv pentru care a procedat, la plasarea inculpatului la pământ cu partea ventrală spre asfalt și imobilizarea lui la nivelul toracelui, timp în care a solicitat lucrătorului de jandarmerie să ia cătușele de la spate și să le aplice asupra mâinilor inculpatului, în poziția cu mâinile la spate.

În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate, întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate. În intervalul scurt de timp în care inculpatul a agresat persoana vătămată în modalitatea expusă, persoana vătămată a cerut în mod repetat inculpatului să înceteze acțiunea violentă repetând „Bă, nu mușca!”

Chiar în momentele în care inculpatul exercita agresiuni fizice asupra persoanei vătămate, la fața locului a sosit un al doilea echipaj de poliție, alcătuit din lucrător al Poliției Orașul Cugir, și polițist local, echipaj care a ajutat la încătușarea inculpatului, iar apoi așezarea lui pe bancheta din spate a autospecialei aparținând M.A.I.

Înainte ca cele două echipaje să pornească spre sediul Poliției Orașului Cugir, la câteva secunde după actele de agresiune fizică, inculpatul, adresându-se persoanei vătămate proferează noi amenințări subtile, spunând: „Ne-ntâlnim, nu? Aveți muiere și copii, nu?”.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Reabilitarea si extinderea sistemelor de apă si apă uzată în judeţul Alba: Licitație cu o sumă uriașă pentru managementul proiectului

Apa CTTA Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru asistenţă tehnică pentru Managementul si Publicitatea Proiectului. Valoarea totală estimată a investiției este de 7.816.996 lei, fără TVA.

Activitățile vizează implementarea corespunzătoare a contractului de servicii conform cerințelor Caietului de Sarcini. Obiective generale ale Asistenței Tehnice pentru Managementul Proiectului constau în:

– asigurarea unui management eficient pentru implementarea Proiectului în vederea atingerii obiectivului global și a celor specifice ale POIM asumate de către Operatorul Regional prin Contractul de Finanțare;
– asigurarea de sprijin Operatorului Regional în planificarea investițiilor viitoare și în pregătirea documentațiilor necesare pentru finanțarea și implementarea investițiilor prioritare;
– asigurarea publicității adecvate a Proiectului, în conformitate cu Manualul de Identitate Vizuală pentru Instrumentele Structurale 2014-2020 în România.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata estimată a contractului este de 40 luni și cuprinde următoarele activități principale:

1. Asistența tehnică pentru UIP în managementul contractelor din cadrul Proiectului
2. Optimizarea activității personalului Operatorului
3. Actualizarea Master Planului pentru serviciile de apă și apă uzată în județul Alba și pregătirea de documentații tehnico-
economice pentru investițiile prioritare
4. Actualizare Devizului General al Proiectului
5. Asigurarea publicității și promovării Proiectului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri: A fost montat bradul, căsuțele din Piața Mare și s-a testat iluminatul festiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Târgul de Crăciun de la Sibiu 2022 se deschide vineri, iar organizatorii au montat deja bradul și căsuţele în Piaţa Mare, inclusiv căsuţa lui Moş Crăciun.

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite celor dragi

Deja în Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost montat şi bradul împodobit, fiind vorba despre unul artificial, care a mai fost şi în anii trecuţi în centrul Sibiului. De asemenea, ca în anii trecuţi, becurile instalaţiei de iluminat sunt economice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: OFICIAL| Târgul de Crăciun din Alba Iulia va avea loc și în acest an! Unde se va ține și ce surprize a pregătit Primăria pentru vizitatorii de toate vârstele

”Una câte una, căsuțele, bradul și patinoarul recuceresc Piața Mare și vor transforma centrul Sibiului în cartierul lui Moș Crăciun! Atât de mult iubim Crăciunul încât, în ciuda temperaturii de afară, parcă deja simțim miros de scorțișoară și un vag sunet de clopoței. Te așteptăm și pe tine începând cu 11 noiembrie la Sibiu, la cel mai frumos Târg de Crăciun de până acum!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește și: Când începe Postul Crăciunului 2022: Care sunt dezlegările și rânduielile liturgice

Ajuns la cea de a 15-a ediţie, Târgul de Crăciun de la Sibiu va reuni 110 participanţi din 20 de judeţe.

Foto: Facebook – Targul de Craciun din Sibiu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concurență acerbă pentru Transalpina de Apuseni, lotul 2: Patru ofertanți pentru contractul de peste 122 milioane de lei

Consiliul Județean Alba a primit nu mai puțin de patru oferte pentru finalizarea lucrărilor la lotul 2 al Transalpinei de Apuseni. Situația este explicabilă prin valoarea foarte mare a contractului, de peste 122 de milioane de lei.

Dintre cei patru ofertanți doar Elis Pavaje a făcut o ofertă ca firmă unică, restul de trei fiind asocieri între mai multe firme.

Care sunt cei 4 ofertanți:

Elit - Gustul Desăvârșit

1.ELIS PAVAJE – ofertant unic

Subcontractanți:

ALPENSIDE
TOBIMAR GROUP S.R.L.
AUSTAL
DACIA FABER S.R.L.
ELECTRIC SERV S.R.L.

2. Asocierea PRENIS S.R.L.(Leader), DIMEX-2000 COMPANY

Subcontractanți:

BERI GRUP
DACIA FABER S.R.L
URBAN CONSTRUCT TRANSILVANIA SRL
IMSAT-ALBA S.A.

3. Asocierea SC FAR FOUNDATION SRL (Leader), DRUMSERV, NOMIS 2003 S.R.L

Subcontractanți:

METALLER ENERGY

4. Asocierea DECONSTRUCT AG (Leader), BETON CONSTRUCTORUL, MRC CULICI 2016, HYDROSTROY AD

Lotul 2 al DJ 107I are 36,5 km, între localitățile Ponor și Bucium, până la intersecția cu DN 74. Stadiul fizic de realizare a investiției este de 27%. În total, drumul județean are aproape 80 de kilometri.

Execuţia lucrărilor pentru restul rămas de executat pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean DJ1071, constă în:

  • refacerea structurii rutiere, modernizarea și consolidarea ei,
  • asigurarea scurgerii apelor prin execuţia de şanţuri de pamant, şanţuri betonate, rigole ranforsate, rigole carosabile, podeţe tubulare, separatoare de hiodrocarburi pentru epurarea apelor pluviale,
  • lucrări de consolidare a terasamentelor prin execuţia de ziduri de sprijin, consolidarea si execuţia de poduri noi,
  • asigurarea siguranţei circulaţiei (indicatoare, marcaje, parapeti metalici,etc.),
  • lucrări de amenajare a terenului.

Proiectul ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023, altfel se pierd bani europeni.

Transalpina de Apuseni traversează de la este la vest zona de sud a Munților Apuseni, prin cele mai spectaculoase zone din această parte a țării. De-a lungul drumului se află Cheile Mănăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmeţului, cu pereţi abrupţi şi vârfuri ascuţite. De asemenea, pe drum sunt numeroase zone de belvedere care oferă privelişti până spre Retezat, Şureanu sau Muntele Mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea