Un angiograf ultramodern va intra în dotarea Spitalului Municipal din Blaj

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Un angiograf ultramodern va intra în dotarea Spitalului Municipal din Blaj

Spitalul Municipal Blaj se va dota în premieră cu un angiograf, un aparat ultramodern care va crește calitatea actului medical și va ajuta la salvarea vieților pacienților din toată zona Târnavelor. Achiziția este estimată la 2.369.447 de lei și se face prin intermediul sistemului public de achiziții. Spitalul din Blaj nu deține momentan nu astfel de aparat.

Cu ajutorul angiografului se pot realiza coronografii sau angiografii coronariene cu implantare de stenturi, vizualizarea aspectului intern al vaselor de sânge ale membrelor, proceduri de electrofiziologie pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac. Coronarografia este investigația esențială în explorarea bolii coronariene, prin vizualizarea directă a arterelor coronare, a căror obstrucție este responsabilă de angină sau infarct.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Această conduită indică medicilor care este conduita terapeutică optimă pentru pacient. Obiectivul general al achiziției este dotarea Spitalului Municipal Blaj cu aparatură medicală performantă pentru a îmbunătăți calitatea actului medical din unitate.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Totodată se dorește îmbunătățirea calității actului medical, eficientizarea activității medicale din sălile de operații, obținerea de informații cât mai detaliate și corecte privitor la starea pacientului. Aparatul va fi instalat până la finalul acestui an.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419