Rămâi conectat

Actualitate

Un aeroport important, aflat la 120 de kilometri de Alba Iulia, închis după ce o companie şi-a retras toate cursele din cauza pistei, s-a redeschis. Investiție de 56 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aeroportul ”Transilvania” Tîrgu Mureş s-a redeschis, în această săptămână, după finalizarea investițiilor care s-au ridicat la peste 56 milioane de lei, iar prima cursă internațională de pasageri, operată de compania turcă Corendon Airlines, a avut destinație Antalya.

Activitatea Aeroportului ”Transilvania” a fost oprită din noiembrie 2016, după ce compania Wizz Air a decis mutarea tuturor curselor pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, din cauza stării pistei de aterizare/decolare.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Consiliul Județean (CJ) Mureș, în această dimineață, în urma urma finalizării lucrărilor de reabilitare a pistei, prima cursă internațională de pasageri a decolat de pe Aeroportul din Tîrgu Mureș. Aceasta a avut la bord 189 de pasageri fiind operată de compania turcă Corendon Airlines și având ca destinație Antalya.

”Acest zbor a fost posibil datorită recepţionării în cursul săptămânii trecute de către Consiliul Judeţean Mureş, autoritatea care a derulat această investiţie, a lucrărilor executate şi obținerii astăzi, 25 iunie, a certificatului de autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, document ce confirmă că de pe Aeroportul Transilvania se poate opera în condiții de maximă siguranță. Capacitatea portantă (PCN) a pistei, în urma expertizei tehnice realizate săptămâna trecută, este de 70, în condițiile în care, conform cerinţelor proiectului acesta trebuia să fie de minim 55 iar înainte de începerea lucrărilor acesta a fost de 26. Acest lucru face posibil ca de pe Aeroportul din Tîrgu Mureş să se poată zbura cu aeronave Airbus 320, dar şi cu aeronave mai mari”, potrivit CJ Mureș.

Lucrările de reabilitare a pistei de aterizare/decolare au fost realizate de Asocierea de firme PORR Construct SRL și Geiger Transilvania SRL, valoarea lucrărilor recepționate fiind de 56.758.085 lei cu TVA inclus. Din această suma, 50 de milioane lei reprezintă finanţarea acordată de Guvernul României, restul sumei fiind suportată din bugetul judeţului Mureş.

”Subliniem faptul că obiectivul prioritar al Consiliului Judeţean Mureş a fost realizarea investiţiei în cele mai bune condiţii astfel încât să se poată garanta siguranţa pasagerilor şi zborurile internaţionale să fie reluate”, potrivit CJ Mureș.

Săptămâna aceasta va fi reluată și operarea zborurilor Wizz Air către două destinații, respectiv Dortmund și Memmingen. De asemenea, cursa de Antalya va fi operată săptămânal până la finalul lunii septembrie.

Potrivit sursei citate, conducerea Aeroportului Tîrgu Mureş duce discuţii continue cu toţi operatorii aerieni pentru diversificarea destinaţiilor accesibile de la Tîrgu-Mureş.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea