Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Ultramaratonistul Polgar Levente, singurul alergător ultramaraton montan cu handicap, admis la Ultramaratonul Montblanc 2019

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultramaratonistul Polgar Levente a fost admis să participe la Ultramaratonul Montblanc 2019. Cel mai important concurs de alergare montană din lume are loc în perioada 26 august – 1 septembrie 2019. Rezultatele au fost afișate joi dimineața pe site-ul utmmontblanc.com.

Polgar Levente, singurul alergător ultramaraton montan cu un handicap din lume, are la activ două participări, în 2016 și 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum și la alte competiții din România. El este și voluntar Invictus.

”Este moment de bucurie! Voi reprezenta cu cinste și onoare România! Să am o așa onoare de a mă afla pentru a treia a oara la linia de start este tot ce pot cere anului 2019! Ma voi focusa 100% pe antrenamente dar și competiții din acest an! Pentru mine este puțin mai dificil, dar anul ăsta îmi propun să scot un timp mult mai bun”, a declarat Levi.

139 de români au aplicat în total pentru a lua startul în 6 curse. 55 au fost acceptati, față de 45 în 2018. Numărul alergătorilor români care s-au înscris la tragerea la sorti este în creștere cu 34 de sportivi față de  2018. 105 români și-au încercat anul trecut șansele.

În cursa care are un traseu lung de 170 de km și peste 10.000 de m diferență de nivel, concurenții traversează 3 țări: Franța, Italia și Elveția. Pentru un turist normal, acest traseu poate fi parcurs în 6-7 zile, însă competitorii de la UTMB îl aleargă în 20 – 46 de ore. Nu se acordă premii, dar să ajungi la final, înseamnă să câştigi.

 

[nggallery id=6659]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea