Rămâi conectat

Actualitate

ULTIMĂ ORĂ! Ludovic Orban este noul premier al României: Care sunt următorii pași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
ULTIMĂ ORĂ! Ludovic Orban este noul premier al României

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Palatul Cotroceni, în urma consultării cu partidele parlamentare, că îl desemnează pe președintele PNL, Ludovic Orban, să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă.

  • „Acum putine zile a trecut motiunea de cenzura si a trecut guvernul pesedist si e foarte bine asa pentru ca PSD din 2017 incoace a avut 3 guverne care au daunat grav Romaniei. PSD aminhibat efectiv dezvoltarea Romaniei si ne-a tinut pe toti pe loc. Acest lucru a fost constatat pana la urma de toate partidele din opozitie. In acest fel a fost posibila motiunea de cenzura care a fost un real succes pt opozitie. Dupa consultarile cu partidele am tras concluzia ca se contureaza un Guvern in jurul PNL-ului. Guvernul instalat in zilele urmatoare va avea un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare. Personal cred ca alegerile anticipate sunt o solutie foarte buna, dar nu acum cu guvernul Dancila interimar. Fiecare zi cu acest guvern esuat e o zi pierduta pentru Romania. Am decis sa desemnez urmatorul premier in persoana in persoana lui Ludovic Orban”

Candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședința comuna. Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor (233 de voturi).

Dacă trece de votul Parlamentului, atunci primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului vor depune individual, în fața Președintelui României, jurământul de credință. Guvernul în întregul său și fiecare membru în parte își exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea