Rămâi conectat

Actualitate

UE nu a reînnoit comenzile de vaccinuri AstraZeneca dincolo de luna iunie. Lipsa de interes pentru acest vaccin a permis României să doneze doze

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UE nu a reînnoit comenzile de vaccinuri AstraZeneca dincolo de luna iunie. Lipsa de interes pentru acest vaccin a permis României să doneze doze

Comisarul European pentru piața internă a UE a anunțat duminică faptul că Bruxelles-ul nu a reînnoit comanda sa pentru vaccinurile contra Covid-19 ale AstraZeneca dincolo de luna iunie, când expiră contractul.

”Nu am reînnoit comanda după luna iunie. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Breton, adăugând că a fost ”un vaccin foarte bun”.

Pe 26 aprilie, Comisia Europeană anunța că a demarat acțiuni juridice contra AstraZeneca pentru că nu a respectat contractul pentru furnizarea de vaccinuri contra Covid-19 și nu a avut un plan ”viabil” pentru asigurarea la timp a livărilor.

Imunizarea cu produsul AstraZeneca a fost afectat și de efectele secundare ce pot apărea, în cazuri foarte rare, după vaccinare.

Începând de sâmbătă, majoritatea centrelor de vaccinare AstraZeneca din România au alocat ser de la compania Pfizer. În România, până sâmbătă se vaccinaseră circa 427.000 de persoane cu AstraZeneca, dintre care 209.000 cu două doze.

Lipsa de interes pentru acest vaccin a permis României să doneze sau să revândă Republicii Moldova sute de mii de doze AstraZeneca.

Comisia Europeană a aprobat un nou contract cu Pfizer și BioNTech ce garantează blocului comunitar 1,8 miliarde de doze de vaccin contra Covid-19, a anunțat sâmbătă șefa CE, Ursula von der Leyen.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea