Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

„U” NTT Data Cluj – Volei Alba Blaj 1-3 | Set pierdut surprinzător de campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a impus cu scorul de 3-1 (25-19, 19-25, 25-13, 25-16), în deplasare cu “U” NTT Data Cluj, meciul contând pentru runda a 16-a a Diviziei A1 durând 87 de minute.

Surprinzător este setul pierdut de campioană, al doilea cedat adversarelor în acest sezon (exceptând înfrângerea de lângă Turnul Chindiei), formația din “Mica Romă” fiind egalată, la un moment dat, pe tabelă, aceasta în condițiile în care echipa lui Darko Zakoc a făcut foarte multe erori neforțate (22 de puncte făcute cadou). Așadar, o repetiție utilă în perspectiva duelului de miercuri, cu Nantes, din Liga Campionilor, de la Sibiu.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Volei Alba Blaj se menține pe primul loc în clasament și după această etapă, cu 40 puncte din 42 posibile, urmată la o lungime de Dinamo, ce a învins în minunum de seturi, în derby-ul cu CSM Târgoviște.

Vizitatoarele au cucerit toate punctele, însă au etalat o prestație oscilantă, căderea din setul secund fiind speculată prompt de oponente. Blăjencele au dominat clar primul parțial, însă nu s-au regăsit în al doilea, gazdele desprinzându-se, surprinzător, la 7 puncte (14-7). Darko Zakoc a apelat la un time-out, a mizat și pe căpitanul Ioana Baciu și se părea că lucrurile reintră în normal. Volei Alba Blaj a ajuns în avantaj (17-16), însă studentele au reușit o serie excelentă de 6 puncte la rând, distanțându-se la 24-18! Un duș rece ce a trezit-o pe deținătoarea tilului, care s-a concentrat și a controlat următoarele două seturi: în al treilea conducând categoric (15-4 și 20-9), iar în ultimul a avut mereu un avans liniștitor (chiar daca gazdele s-au apropiat la 6-8 și 8-10). Cele mai multe puncte în tabăra campioanei au fost realizate de Bianka Buša (19) și Maja Aleksić (12), de la gazde remarcându-se Adina Stanciu (fostă echipieră a Blajului) și Gabriela Dancu – fiecare cu câte 13 puncte. Volei Alba Blaj: Aleksandra Cirović un punct – Ramona Rus 4p, Nađa Ninković 9p, Bianka Buša 19p, Maja Aleksić 12p, Sanja Gamma 10p – Kirsten Knip (libero); au mai jucat: Ioana Baciu (cpt.) 9p, Femke Stoltenborg 6p și Sanja Gommans 10p. Pentru campioana României vor urma trei meciuri pe teren propriu în Divizia A1: cu Rapid (8 februarie), CS Voluntari (12 februarie) și Dinamo (15 februarie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea