Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Turneul final al Campionatului Național Universitar la fotbal, cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în 16-19 mai, la Drâmbar și Vințu de Jos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Turneul final al Campionatului Național Universitar la fotbal, cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în calitate de gazdă se va desfășura în perioada în 16-19 mai 2024, la Drâmbar și Vințu de Jos

În perioada 16-19 mai, în județul Alba, pe stadioanele de la Drâmbar și Vințu de Jos, se va desfășura turneul final al Campionatului Național Universitar de fotbal masculin. Competiția va reuni 8 echipe din țară, fiind calificată din oficiu Universitatea „1 Decembrie 1918” în calitate de organizatoare.

A venit momentul ca Alba Iulia să fie gazda unui asemenea unui eveniment de seamă pentru sportul universitar. Vor fi prezente universități de top din România, peste 140 de studenți și profesori. Fără îndoială că ne dorim să realizăm lucruri remarcabile prin găzduirea unei asemenea competiții de anvergură”, a transmis Vasile Ursu, reprezentantul universității albaiuliene.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Echipa de pe locul întâi va fi declarată câştigătoarea competiţiei (campioană națională universitară la fotbal, ediția 2024), primeşte trofeul competiţiei şi va reprezenta România la turneul de fotbal masculin din cadrul Jocurilor Europene Universitare, Debrecen – Miskloc (Ungaria), 12-24 iulie 2024, competiție organizată de Asociația Europeană a Sportului Universitar (European University Sports Association) (EUSA). Anul trecut, la Oradea, echipa din Cetatea Marii Uniri (foto) a disputat finala mică, iar în 2019 a fost vicecampioană națională, cu Nicolae Carnat (actualmente la FC Voluntari) desemnat MVP-ul turneului final de la Timișoara.

La a 8-a ediție a CNUF, Alba Iulia va deveni polul fotbalului universitar masculin din România. Conform anunțului oficial s-au înscris 19 universități pentru ediția 2024 a Campionatului Național Universitar de Fotbal masculin, competiție organizată de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar (FSSU), în colaborare cu Federația Română de Fotbal (FRF), Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB).

Acestea sunt Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (UTI), Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), Universitatea „Vasile Alecsandri“ din Bacău (UVA), Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (UNEFS), Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB), Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București (SNSPA), Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea Valahia din Târgoviște (UVT), Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu (UCB), Universitatea din Petroșani (UPET), Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad (UAV), Universitatea din Oradea (UO), Universitatea Emanuel din Oradea (UEO), Universitatea Agora din Oradea (UAO), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (UMF).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea