Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Tupeu de producător! Miere de salcâm contrafăcută vândută în marile lanțuri de supermarketuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma rezultatelor analizelor efectuate asupra celor mai cumpărate branduri de miere de salcâm din supermarketurile Selgros și Kaufland, la comanda Federației Asociațiilor Apicole din România, a rezultat un scandal care paote afecta serios credibilitatea unor importanți producători autohtoni de miere.

Analize-miere-procesatori

Potrivit buletinului de analize realizate de către laboratorul ICDA – București și publicate de Federația Asociațiilor Apicole din România mierea de salcâm vândută în două din cele mai importante lanțuri de supermarketuri din România demonstrează că in majoritatea cazurilor mierea de salcam este contrafăcută, fiind compusă de fapt din rapiță, glucoză industrială, floarea soarelui, tei, păducel și altele.

 

Practic, potrivit analizelor realizate pe mostrele avute la dispoziție la acel moment, mierea naturală de salcâm a câtorva dintre producătorii verificați nu a văzut deloc salcâmul.

 

Scandalul a ajuns și la urechile ministrului agriculturii, Achim Irimescu, care, într-un interviu acordat Radio România Actualități, a afirmat că instituțiile statului ar trebui să fie mai vigilente pentru a preveni situațiile în care consumatorul de bună credință este păcălit de producătorii al căror produse conțin altceva decât scrie pe etichetă.

 

”Rămâne de văzut cine îți asumă vina pentru punerea pe piață a unui astfel de produs, nu știu dacă a fost comerciantul sau apicultorul în sine. Este posibil să fie ambii vinovați la un anumit moment de o astfel de practică. Cert este că ar trebui ca noi, instituții ale staului, să veghem mai mult la ce ajunge pe masa consumatorului pentru că atunci când denumești un produs miere naturală iar ea este industrială înseamnă că păcălești consumatorul iar acesta își pierde încrederea în tine ca și producător. Deși nu toată mierea este de o astfel de calitate”, a declarat Achim Irimescu la Radio România Actualități. (TB)

Sursa: www.apicultura-online.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea